Obavijesti

News

Komentari 47

Učenici i učitelji u Mimohodu nade za nestalu Antoniju Bilić

Učenici i učitelji u Mimohodu nade za nestalu Antoniju Bilić
7

Antonija je zadnji put viđena kako ulazi u kamion Dragana Paravinje na Čikolskom mostu. Od tada joj se gubi svaki trag. Draganu Paravinji sudi se u Šibeniku

VIDEO

'Mimohodom nade' profesori i školski kolege Antonije Bilić obilježili su u petak u Drnišu obljetnicu njenog nestanka.  S njenim fotografijama i transparentima s natpisima 'Antonia, mi smo uz tebe', 'Vrati nam Antoniju' i 'Želimo siguran život' u koloni su prošetali od Srednje škole Ivana Meštrovića do Čikolskog mosta, mjesta na kojem je 7. lipnja prošle godine posljednji puta viđena dok je stopirala na putu od škole prema kući u nekoliko kilometara udaljeno selo Kričke.

- Žalosni smo jer naša Antonije nije s nama, ali svejedno imamo pravo na nadu, kao i njeni roditelji, sestre i brat. Kako se kaže, nada umire zadnja. Mi zato još uvijek imamo makar i malu nadu da je Antonia živa i da će nam se vratiti - rekla je Jagoda Mišura, razrednica nestale Drnišanke.

- S ovog mjesta dajemo potporu onima koji još uvijek traže našu Antoniju. Ovdje smo došli izraziti naše želje i nade. Želimo i nadamo se da je ona živa, da će nam se vratiti i završiti školu - rekao je Ivan Zeljko, ravnatelj Srednje škole Ivana Meštrovića.

I gradonačelnik Drniša Ante Dželalija je rekao kako vjeruje da će se Antonia vratiti, ali je i naglasio kako Grad Drniš čini sve da se ovakav slučaj više nikada ne ponovi.

- Riješili smo prijevoz učenika tako da nitko više ne mora stopirati na putu do i iz škole. Jedini smo grad u Hrvatskoj koji prijevoz srednjoškolaca financira u 100-postotnom iznosu - rekao je Dželalija.

Međutim, Antonijini kolege učenici tvrde kako prijevoz između škole i okolnih sela nije riješen kako treba, da su linije rijetke i da prolasci autobusa nisu prilagođeni s početkom i završetkom nastave.

Također, kažu učenici, kroz neka sela autobusi uopće ne prolaze. 

- Antonije nema, policija ništa ne govori, a svaki dan smo svjedoci da mnogi naši kolege i dalje na ovom mjestu svakodnevno stopiraju - rekla nam je učenica 2. D razreda Ekonomske škole Marija Lovrić.

- Većina je i nakon Antonijina nestanka nastavila stopirati. Nitko ne zna što se dogodilo s njom i što se može dogoditi sutra nekom drugom - rekla je njena kolegica iz 2. G  Marijana Brakus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom