Obavijesti

News

Komentari 185

Učenici iz Zagreba 12 sati bili 'zarobljeni' u busu bez hrane

Učenici iz Zagreba 12 sati bili 'zarobljeni' u busu bez hrane
1

Zagrebački školarci su cijelu noć proveli u autobusu bez hrane i vode, jer je promet na autocesti bio zaustavljen zbog nesreće. Učenici su se vraćali s terenske nastave

VIDEO

Oko 180 učenika drugog razreda Hotelijersko turističke škole iz Zagreba 12 sati provelo je bez hrane i vode na autocesti u Mađarskoj. Četiri autobusa puna djece sinoć oko 23 sata trebali su se vratiti s terenske nastave iz Budimpešte, no zbog prometne nesreće zaglavili su na zatvorenoj autocesti 50-ak kilometara od Budimpešte.

- Cijelu noć nisam znao što je s mojim blizankama. Žena i ja smo cijelu noć probdjeli. Izludili smo čekajući što će biti - kazao je zabrinuti otac Igor Brolich.

Učenici su u četvrtak u 5 sati krenuli u Budimpeštu, a njihov dolazak kući očekivao se oko 23 sata. No, zbog prometne nesreće, autobus je zapeo u koloni i nisu mogli nigdje.

- Sinoć mi je oko 19 sati kćer javila da kreću. Zatim se javila oko 21 sat da stoje na autoputu i ne znaju kad će krenuti i onda ništa. Valjda je ostala bez bona. Ljut sam, razočaran i zabrinut cijelom situacijom - kazao je ogorčeno otac koji se boji da blizankama ne 'iscuri' baterija od mobitela i da se više ne čuju.

Da ostanu u kontaktu s djevojčicama brzo im je poslao kod za bon, no prestat će se brinuti tek kad konačno stignu kući.

- Kontaktirao sam i Ministarstvo vanjskih poslova, a oni su za cijeli slučaj saznali tek danas u 6 sati. Zgrožen sam njihovom neinformiranošću i inertnošću. Nisu se ni potrudili osigurati hranu i piće svoj toj djeci - pita se šokirani otac.

Sudbinu četiri autobusa tijekom noći saznala je i ravnateljica Marija Rašan Križanac koja je stupila u kontakt s hrvatskim konzulatom u Budimpešti.

- Zbog prometne, snijega koji je zameo Mađarsku i državnog blagdana sve se zakompliciralo, ali djeca su dobro. Jeli su i čekaju da krenu za Zagreb - kazala je ravnateljica.

Kazala je da nisu obavijestili roditelje jer sam dobila informaciju da su im se djeca javila SMS-om. 

- Djeca su na sigurnom. Jedan dio je u kafiću u sklopu benzinske postaje, a drugi dio je u jednoj lokalnoj školi gdje su dobili za jesti - objasnila je ravnateljica Marija Rašan Križanac.

Još uvijek se ne zna kad će Mađari otvoriti autocestu, ali ravnateljica pretpostavlja da će učenici krenuti prema Zagrebu danas popodne. 

Mađarska je u petak čak poslala tenkove kako bi došli do stotina vozača koji su ostali zarobljeni u snijegu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...