Obavijesti

News

Komentari 4

Učenici koji najbolje poznaju Sabor primili nagrade od Leke

Učenici koji najbolje poznaju Sabor primili nagrade od Leke
6

Najuspješniji učenici osnovnih škola, koji su krajem ožujka najbolje riješili online kviz "Koliko poznaješ Hrvatski sabor" primili su nagrade u Hrvatskom saboru

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Najuspješniji učenici osnovnih škola, koji su krajem ožujka najbolje riješili online kviz "Koliko poznaješ Hrvatski sabor" primili su nagrade u Saboru. Najuspješnija bila je Osnovna škola "Pakoštane" iz istoimene općine, a njihova osmašica Leonarda Šarić najbolje je riješila kviz u kojem je sudjelovalo 506 učenika iz 84 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi "Luka" iz Sesveta dok je treće mjesto pripao je timu iz Osnovne škole "Bijaći" iz Kaštel Novog. Tri najbolja tima svojim znanjem za škole su priskrbili prijenosno računalo, a svaki učenik i mentor dobio je monografiju Sabora. 

- Ovo nije bilo kakva nagrada koja se ne dobiva svaki dan. Hvala vam što ste nam dali priliku da svoje bližnje, ali i škole učinimo ponosnima. Želim Vam uspješan rad i upravljanje Saborom, a Saboru još tisuću godina uspješnog rada i da vam zastupnici budu poslušni kao što smo mi - poželjela je Leonarda koja se u ime nagrađenih obratila okupljenima. 

Patrik Macek/PIXSELL

Za predsjednika Sabora Josipa Leku, koji je najboljima uručio nagrade, ovo je kaže najljepša čestitka koju je primio u 25 godina profesionalnog bavljenja politikom.

- To nije samo običan kviz ni nagrada. U demokraciji svi imaju mjesto i odgovornost i moramo se priviknuti da sudjeluju u kreiranju društvenog života. Vi ćete brzo preuzeti odgovornost za ovo društvo i zemlju te je važno da imamo u ovoj dobi natjecanje u znanju koje potiče hrabrost i odgovornost te vodi spoznaji da se dijalogom moraju tražiti rješenja u demokraciji, a dijalog znači čuti i onog s kojim se ne slažete - poručio je Leko najboljim učenicima uz čestitke na ostvarenim rezultatima. Odličnim rezultatima Leko i učenici prigodno su nazdravili sokom. 

Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom kratkog druženja s učenicima šefa Sabora zanimalo je ima li koji učenik želju u budućnosti raditi u Saboru. Iako je pred njima još dug put školovanja među ima onih kojima je želja raditi za bolju budućnost Hrvatske, što je Leko dočekao s odobravanjem. 

- Za par godina možda se vidim u politici, možda - rekla Šarić. 

Patrik Macek/PIXSELL

Ravnateljice OŠ "Luka" i "Bijaći" Marina Sabolović i Jadranka Šošić zalažu se da se sudjelovanje u ovom kvizu učenicima prizna kao svako drugo državno natjecanje. 

- Učenici koji osvoje prva tri mjesta na bilo kojim državnim natjecanjima u znanju imaju pravo na dodatne bodove za upis u srednju školu. Mislim da je ovo velika stvar gdje djeca pokazuju interes za građanski odgoj i uključivanje u društvo. Smatram da je ovo jednako vrijedno natjecanje kao iz bilo kojeg drugog predmeta - poručila je Sabolović. 

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi