Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Učenici u autobusu maltretirali ženu (68): 'Ružna si i debela'

Nakon što je video u samo nekoliko dana pogledalo preko 3 milijuna ljudi, korisnici interneta odlučili su pokazati Karen da ima dobrih ljudi i skupili joj novac za odmor

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija

Na You Tubeu je objavljen desetominutni video u kojem učenici vrijeđaju pratiteljicu iz New Yorka, Karen Klein (68) koja je s njima putovala u busu. Nakon objave snimka, koji je u nekoliko dana pogledalo više od 3 milijuna ljudi,  Karen je dobila veliku moralnu, ali i novčanu pomoć.

Naime, učenici su joj, između ostalog, rekli da je ružna i debela. Jedan od učenika izjavio je da joj se obitelj ubila jer nisu htjeli biti u njezinoj blizini, čime je aludirao na najstarijeg sina nesretne žene koji se ubio prije deset godina. Iako je Karen rekla učenicima da je bolje, ako nemaju nešto lijepo za reći, da ne govore ništa oni nisu odustajali. Jedan od dječaka rekao joj je da začepi, a onda ju je pitao zašto ima vode po licu.

- Je li se to znojiš, pitao ju je na što mu je Karen odgovorila da plače.

Video je šokirao gledatelje diljem svijeta, a oni su sada prikupili 250 tisuća dolara (oko milijun i pol kuna) kako bi ženu poslali na odmor, piše Daily Mail. Fond je pokrenut s ciljem skupljanja oko 18 tisuća kuna. Prikupljanje sredstava pokrenuto je na stranici Reddit. Jedan korisnik sve je započeo uz poruku: 'Ova žena zove se Karen Klein. Udovica je već 17 godina, otkad se rodila živi u istom gradu, a uskoro će proslaviti i 50. godišnjicu mature. Zaslužuje puno više od onog prikazanog u videu. Pokažimo joj da još uvijek ima dobrih ljudi.' Izmaltretirana Karen rekla je da su je zlostavljala normalna djeca, ali je upozorila da problemi počinju kada ih je dosta zajedno.

Škola pokrenula istragu, neki se već ispričali

Škola je pokrenula istragu. Obavijestili su da su na internetu pronašli slične video zapise i da će učiniti sve da identificiraju učenike koji su uključeni. 

Neki od dječaka koji su ženu maltretirali već su se ispričali za svoje postupke, javlja Huffington post.

Wesley, jedan od njih, rekao je da mu je stvarno žao zbog svega što je napravio.

- Volio bih da se to nije dogodilo. Da je to netko napravio članovima moje obitelji, kao što su moja majka ili baka, bio bih jako ljut na ljude koji su sudjelovali u tome, rekao je.

Ispriku je uputio još jedan od dječaka, Josh, koji je rekao da je bio zgrožen kada je vidio što je napravio. Žao mu je što je bio zao i obećao je da više nikada neće nekoga tretirati na ovaj način. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message