Obavijesti

News

Komentari 45

Učenici ustali protiv odluke škole: Ne daju učiteljicu Anu

Učenici ustali protiv  odluke škole:  Ne daju  učiteljicu Anu
1

Protest učenika: Učenici 3.c splitske OŠ Plokite danima su štrajkali jer njihova učiteljica Ana Domazet nije prošla na natječaju i dobila u školi stalni radni odnos

VIDEO

Nakon što su djeca 3.c razreda splitske OŠ Plokite dva dana odbijali ići na nastavu zbog nezadovoljstva rezultatom natječaja za njihovu učiteljicu, roditelji su ih u srijedu ipak poslali u školu.

No roditelji isto tako očekuju da Školski odbor da ostavku iz moralnih razloga. Roditelji upućuju na to da škola radi protiv interesa djece. Smeta ih što su djeca dodavanjem razreda raspoređeni mimo svoje volje. Kap koja je prelila čašu je natječaj za posao na kojem učiteljica Ana Domazet nije prošla. 

Školski odbor je odabrao drugu za koju kažu da je dulje na burzi, a uvažen je i njezin socijalni status. Ravnatelj također tvrdi da je sve napravljeno po zakonu.

Predstavnica prosvjetne inspekcije bila je u srijedu u školi i provjeravala dokumentaciju.

- Prosvjetna inspektorica danas je provela nekoliko sati u našoj školi i mi smo joj na uvid dali sve dokumente i zapisnike koje je od nas zatražila - rekao je za Hinu ravnatelj  škole Mate Vuković.

Predstavnik roditelja učenika 3. c Jurica Topić rekao je da su poslali djecu u školu i time pokazali dobru volju, ali da su i dalje smo nezadovoljni jer je Školski odbor za stalni posao izabrao drugu kandidatkinju, a ne učiteljicu Anu Domazet, s kojom su bili zadovoljni. 

 - Nas Školski odbor, mimo pedagoških pravila, nije pitao za mišljenje o tom zapošljavanju te smatramo da bi trebao dati ostavku - rekao je za Hinu Topić. On smatra kako današnji posjet prosvjetne inspektorice Osnovnoj školi "Plokite" neće dati nikakve rezultate jer je, po njegovu mišljenju, tu riječ "samo o formalnosti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku