Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
167 komentara

Učenik koji ne pada razred: U školi je zbog oca bila i policija

Učenik je stolicom htio pogoditi kolegu s kojim se svađao, ali mu se izmakla pa je pogodio kolegicu. Dobio je ukor, ali roditelji su mu se žalili

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
167 komentara

Otac učenika je, suprotno pravilima kućnog reda, bez dozvole, samovoljno hodao prostorima škole, a na upozorenja da napusti zgradu odbio je to učiniti na miran način, zbog čega smo pozvali i policiju.

Više od četrdesetak profesora zagrebačke Treće ekonomske škole tim su riječima u pismu naslovljenome ministrici Blaženki Divjak opisali probleme s ocem učenika za koji ni škola, ali ni Ministarstvo danas ne mogu reći koji je razred. Devetnaestogodišnji učenik, podsjećamo, imao je četiri zaključene jedinice, no uzastopnim žaljenjima na ocjenu to je uspio izbjeći.

INSPEKCIJA GA ŠTITI OD PADA? Čudo! Imao je četiri zaključene jedinice, ali ipak nije pao razred

Inspekcija je školi čak naredila da mu poništi jedinicu zaključenu na dopunskom iz hrvatskog te mu bez ispita zaključi novu. Kad je punoljetni mladić u rujnu, dakle tijekom nove školske godine, iz trećeg pokušaja, pred povjerenstvom, uspio položiti matematiku, njegov se otac, inače nastavnik u jednoj zagrebačkoj gimnaziji, žalio zato što je dobio (samo) dvojku. Kako doznajemo, želio je uvid u ispit koji je pisao njegov sin, a nakon što nije htio napustiti školsku zgradu, pozvali su i policiju. Otac je u međuvremenu napustio zgradu pa je policija samo sastavila zapisnik.

Probleme su, međutim, imali i prije. Mladić se u prosincu, naime, posvadio s kolegom iz razreda. Pošarao ga je kredom, a nakon što mu je ovaj vratio istom mjerom, uzeo je stolac i bacio ga prema kolegi. On mu se izmakao pa je pogodio kolegicu.

Škola mu je tad dala ukor, koji se učenicima izriče zbog težih neprihvatljivih ponašanja ili zbog 1,5 posto neopravdanih sati od ukupnog broja sati. Roditelji su, međutim, uspjeli osporiti jedan neopravdani sat, tvrdeći da nije izbivao s nastave nego tražio razrednicu. Inspekciju je tad škola posjetila prvi put i - učeniku ukinula ukor, a razrednicu poslala na tečaj komunikacije!

Roditelji učenika slučaj nisu željeli komentirati.

I dok profesori pišu ministrici, institucije se pravdaju kako je sve učinjeno po zakonu. Ipak, pitanje je dokle seže apsurd te štite li institucije i druge učenike? Vjerojatno ne. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message