Obavijesti

News

Komentari 15

Udomila studenticu da ne mora prekinuti školovanje

Udomila studenticu da ne mora prekinuti školovanje
4

Osijek: Studentica živi u velikoj obitelji, a njen otac dobiva 2000 kn na mjesec. Htjela je prekinuti studij zbog neimaštine. Udomila ju je umirovljenica

VIDEO

Zdenka Čabrajac, umirovljenica iz Osijeka, prije nekoliko dana odlučila je besplatno ustupiti polovicu svoje kuće na korištenje studentici iz Požege. Studentica je bila među 610 studenata  Sveučilišta u Osijeku čiju molbu nisu prihvatili u povjerenstvu koje je odlučivalo o smještaju u dva studentska doma. Zato je razmišljala o tome da prekine školovanje.
- Kad sam pročitala da će neki odlični studenti morati prekinuti studij jer nemaju novca za privatni smještaj, cijeli dan sam plakala. Srce mi se skoro raspuklo od tuge. Zar netko neće moći ostvariti snove samo zato što nema novca - pitala se Zdenka. Dodaje da je razgovarala sa sinom, koji je svećenik, i odlučila besplatno ustupiti sobu s kuhinjom studentu ili studentici. Nazvala je Studentski centar i oni su joj ponudili da sama odluči kojeg će od sedam odličnih studenata uzeti za podstanara. Premda je Zdenki iznajmljivanje sobe s kuhinjom bilo značajan izvor prihoda, nije nimalo oklijevala. Sobu je odlučila dati studentici na korištenje.
- Djevojka živi u šesteročlanoj obitelji. Samo otac dobiva 2000 kuna, a on sad mora na operaciju. Ona je odlična studentica i, ako nastavi tako učiti, vjerojatno će do kraja školovanja stanovati kod mene. Ja sam prije 29 godina ostala udovica i upravo su meni ljudi pomogli školovati dvoje djece. Nikad to nisam zaboravila i uvijek sam se nakon toga odazivala na svaki poziv za pomoć - kaže Zdenka. Inače, Zdenka je i ranije pomagala mladiću iz Trnave, koji je tri godine kod nje stanovao dok se nije obučio za mesara u obližnjoj Obrtničkoj školi. Nakon školovanja mu je pomogla da se zaposli. Dvije djevojke su također kod nje besplatno stanovale dok su stažirale u Kliničkoj bolnici Osijek.
- To je moja misija. Mojoj sreći ne bi bilo kraja kad bi moj primjer slijedili i drugi - kaže Zdenka. Ona na mjesec prima mirovinu od 1800 kuna, a samo za lijekove, koji su joj neophodni, troši više od 600 kuna. Od iznajmljivanja sobe s kuhinjom Zdenka je dobivala 1000 kuna na mjesec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu