Obavijesti

News

Komentari 34

Udruge potrošača uputile apel Vladi: Zamrznite cijene goriva!

Udruge potrošača uputile apel Vladi: Zamrznite cijene goriva!
1

Udruge smatraju da se energetski subjekti ali i država, koja naplaćuje gotovo 47 posto maloprodajne cijene, mogu odreći dijela svojih prihoda, a da nemaju štete

VIDEO

Na sve veći rast cijena goriva reagirao je i Savez udruga za zaštitu potrošača. Potrošači su uputili dopis premijeru Milanoviću kojem predlažu  ispita mogućnost da se 1. ožujka, zbog veće stope PDV-a, ne mijenjaju cijene goriva.

Potrošačke udruge kažu da postoje opravdani razlozi za pokretanje takve inicijative, te da ima mogućnosti da se teret povećanog PDV-a rasporedi većim dijelom na energetske subjekte, a manjim dijelom na državu, javlja HRT.

Iako potrošači  smatraju da mjere koje predlažu mogu biti samo privremene, njihova bi provedba ipak mnogo značila građanima i gospodarstvu.

Udruge tvrde da Pravilnik o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata ne uvažava činjenicu da Hrvatska ima vlastita crpilišta nafte iz kojih pokriva 17 posto ukupnih potreba, već da  kao jedinu referentnu cijenu uzima onu s mediteranskog tržišta.

Potrošačke udruge smatraju da je upravo u toj razlici, između uvozne i domaće cijene sirove nafte, dio kojeg se energetski subjekti mogu odreći, a da im to znatno ne opterećuje poslovanje. Uz to, smatraju da se i država, koja naplaćuje gotovo 47 posto maloprodajne cijene, može odreći dijela svojih prihoda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.