Obavijesti

News

Komentari 9

'Udžbenike za informatiku trebalo bi se češće mijenjati'

'Udžbenike za informatiku trebalo bi se češće mijenjati'
1

NAJBOLJI IZBOR ZA ĐAKE: Sve školske knjige možete kupiti bez čekanja na internet supershopu Mondo.hr ili ih naručiti na besplatni telefon 0800 44 68

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Školski praznici su počeli, a učenici, roditelji i nastavnici imaju malo više od dva mjeseca da odaberu i kupe udžbenike za iduću školsku godinu. Popis udžbenika iz kojih će učenici od jeseni učiti su objavljeni, a nastavnici s kojima smo razgovarali zadovoljni su kvalitetom udžbenika i sadržajem.

- Nije loše što se udžbenici mijenjaju svake četiri godine. Ne bih rekla da se nastavni sadržaji u udžbenicima prečesto mijenjaju.

Iz svoga iskustva mogu reći da posljednjih nekoliko godina nije bilo nekih velikih promjena, a ako je do njih i došlo, onda se mijenjalo na bolje. Izdavači knjiga rade dobar posao. Zadovoljna sam i nastavnim sadržajem i udžbenicima. Njihova kvaliteta je vrlo dobra - smatra Irena Ivetić, učiteljica razredne nastave iz OŠ “Dobriša Cesarić” u Požegi, koja ima više od 20 godina radnog staža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kvalitetne udžbenike roditelji i djeca najpovoljnije i najjednostavnije mogu nabaviti na internet supershopu mondo.hr. Bez gužvi u knjižarama i čekanja u dugim redovima, školske udžbenike možete kupiti na najbrži način. Na Mondo.hr trebate samo upisati naziv škole vašeg djeteta, razred koji će pohađati, a Mondo će vam izlistati sve udžbenike i radne bilježnice koje će mu biti potrebne prema službenom popisu škole, kao i sve omote koji odgovaraju izabranim udžbenicima. Ubacite ih u košaricu i kupnja je gotova. 

Udžbenici će stići na kućnu adresu, i to besplatno, u terminu koji sami odaberete, pa bezbrižno možete otići na godišnji odmor i dostavu dogovoriti nakon povratka s odmora. Može te ih naručiti i na besplatni telefon 0800 44 68. Za dostavu knjiga možete odabrati termine prije ili poslije početka školske godine. Isporuke do početka školske godine su: od 6. do 14. kolovoza, od 17. do 21. kolovoza, od 24. do 28. kolovoza i od 31. kolovoza do 4. rujna 2015. Isporuke nakon početka školske godine su: od 7. do 11. rujna, od 14. do 18. rujna, od 21. do 25. rujna, od 28. rujna do 2. listopada i od 5. do 9. listopada 2015. godine. Na Mondo.hr možete nabaviti udžbenike za sve predmete, od glazbenog do informatike.

Slavko Midžor/PIXSELL

- Udžbenici za informatiku, odnosno tehnički odgoj u osnovnim školama, trebali bi se mijenjati češće. Barem svake dvije godine. Informatika je živi predmet. I sami smo svjedoci napretka tehnologije - kaže nam ravnateljica OŠ Spinut iz Splita Sanja Čagalj. Za češće promjene sadržaja udžbenika iz tehničkih predmeta zalaže se i ravnatelj splitske OŠ Mertojak Mijo Bajić. Kao učitelj povijesti smatra da bi se i za taj predmet trebalo češće mijenjati sadržaj gradiva. 
- Povijest nije statična znanost, i kroz godine uvijek na površinu izađu neki istraživački elementi koje bi bilo važno uvrstiti u udžbenike. Svi predmeti zahtijevaju određene prilagodbe barem svake dvije godine. No činjenica jest da u Hrvatskoj nemamo standard da tako često mijenjamo udžbenike. Na roditeljima je ionako velik financijski pritisak na početku svake godine, a posebno ako imaju više školaraca - kaže splitski ravnatelj Bajić.

Kad je u pitanju plaćanje udžbenika, Mondo.hr i tu nudi pogodnosti. Svi udžbenici, pribor i torbe mogu se plaćati svim karticama na rate. Ako na Mondo. hr kupite udžbenike, možete ostvariti 10 posto popusta na torbe, ruksake i ostalu školsku opremu. Mondo.hr također nudi velik izbor udobnih školskih torbi i anatomskih ruksaka za sve uzraste poznatih brendova i likova poput: Avengers, Disney, Batman, Real Madrid, Winx, Star Wars, Converse i druge. Lagane anatomske prvoškolske torbe atraktivna dizajna, s omiljenim likovima, pronađite na Mondu po odličnim cijenama, već od 109,99 kuna. Ove torbe s čvrstim dnom, anatomski oblikovanim leđima, reflektirajućom trakom te udobnim i podesivim naramenicama idealan su izbor za vaše školarce.

Povoljni uvjeti kupnje i plaćanje na 12 rata

Bez obzira na potrošeni iznos, na Mondo.hr udžbenike i sve ostalo možete kupiti na četiri načina: direktnom uplatom, kreditnom karticom jednokratno (Amex, MasterCard, Diners Club, Visa), kreditnom karticom do 12 mjesečnih rata (American Express i Diners te MasterCard i Visa Zagrebačke banke) ili pouzećem uz 200 kn predujma.

Svi na poklon dobivaju školski pribor

Uz svaku kupnju udžbenika za isti razred na Mondo.hr u iznosu od 400 kuna ili više na poklon dobivate geometrijski set i tehničku olovku. Uz kupnju udžbenika ostvarujete i 10 posto popusta na kupnju asortimana iz kategorije Škola, koja sadrži sve potrebno za vaše školarce.

Možete i zvati za sve dodatne informacije

Sve informacije o najbržoj i najpovoljnijoj kupnji udžbenika saznajte online na www.mondo.hr ili nazovite besplatni telefonski broj 0800 44 68.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag