Obavijesti

News

Komentari 5

Uglješ: Grom udario kuću, supružnici ostali bez svega

Uglješ: Grom udario kuću, supružnici ostali bez svega
1

Anđelka (64) i Tereziju (58) Škrljević u srijedu nešto iza ponoći je probudio jak udarac. Iz šaltera je sijevalo. Izašli su van i vidjeli da krov gori...

VIDEO

Grom je udario u srijedu kuću Anđelka (64) i Terezije (58) Škrljević iz Uglješa nedaleko Beloga Manastira i zapalio ju. Grom je kuću udario nešto poslije ponoći. Vatra je u tri sata gotovo u potpunosti uništila sve što su Anđelko i Terezija godinama mukotrpno stvarali.
- Ma, neka smo mi živi i zdravi, sve materijalno dođe i prođe! Bitno nam je da tu večer s nama u kući nisu boravili unuci, jer nismo sigurni kako bi se na njih odrazio onaj udar groma i koliko bi ih ta trauma kasnije proganjala - priča Terezija. Prema njezinim riječima, nju i supruga Anđelka je  probudila eksplozija.
- Iz šaltera je sijevalo, a na krovu smo čuli tuckanje. U početku smo mislili da je led. Rekla sam suprugu da izađe i pogleda što se događa. I imali smo što vidjeti. Krov je u nekoliko sekundi  cijeli bio u plamenu - priča Anđelka.
- U susjednoj kući su otišle sve instalacije, a u trećoj kući od naše voda iz slavine se toliko zagrijala da su dan poslije imali samo toplu vodu. Susjed koji je vidio udar groma tvrdi da je našu kuću poharala 'vatrena kugla' od koje nas nije mogao spasiti nikakav gromobran - kaže Anđelko koji je sa suprugom osposobio sobu u prizemlju. Anđelko i Terezija vjeruju da će sredstvima koja dobiju od osiguranja uspjeti popraviti štetu.
- Na žalost, na krovu nam je bila kompletna garderoba, nemamo više nikakve obuće, a u zapaljenim papirima je i mnoštvo naših uspomena - pričaju Anđelko i Terezija. Protupožarni policijski inspektor je ustvrdio da je grom udario u metalni nosač električne mreže na krovu kuće. Nosač se zagrijao i zaiskrio te zapalio krov. Policija je procijenila da je šteta veća od 100 tisuća kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...