Obavijesti

News

Komentari 23

Borca za ljudska prava Tončija Majića uhitili pa kasnije pustili

Borca za ljudska prava Tončija  Majića uhitili pa kasnije pustili
1

Neću dopustiti nikakvo psihijatrijsko vještačenje. Neću progovoriti!, rekao nam je Tonči Majić kojega je policija pokupila u Splitu kako bi ga odvela na sud u Zagreb

VIDEO

Tonči Majić, predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava, uhićen je u ponedjeljak ujutro u Splitu po nalogu zagrebačkog suda, a predvečer su ga pustili na slobodu nakon što je odbio psihološko vještačenje. 

Splitski aktivist poznat po prikupljanju dokaza za zločine u vojnom zatvoru Lora, oglušivao se na odlazak na psihijatrijsko vještačenje. Upućen je jer je mjesečno predsjedniku Ivi Josipoviću slao po pokidanu hrvatsku zastavu.

- Cijepam zastave kako bih skrenuo pažnju na svoj sudski predmet koji traje već 30 godina i pokušavam od tada dobiti odštetu. Još sam u policiji u Splitu, nakon čega me vode u Zagreb. Ovo je lakrdija! Neću dopustiti nikakvo vještačenje,a niti govoriti. Niti slova! Ovo nije izgubljena bitka, te iako me mrcvare, ne dam se - poručio je telefonski Majić.

Radi se o sporu zbog prometne nesreće u kojoj je Majić ostao invalid i traži naknadu štetu od jednog osiguravajućeg društva. Majić je prijavljen nakon što je pokidanu zastavu poslao i Mladenu Bajiću, glavnom državnom odvjetniku. Ubrzo je nad njim zatraženo psihijatrijsko vještačenje i testiranje na droge. 

Inače, Majić je Bajića prozivao zbog njegove uloge u slučaju Lora jer je tada obnašao dužnost zamjenika vojnog tužitelja i bio uključen u zatvaranje ljudi nad kojima su počinjeni zločini u vojnom zatvoru. Tvrdio je da ga Bajić gura na psihijatriju upravo zbog te istrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'
TRAGEDIJA NA CESTI

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'

Jedan čovjek je mrtav u naletu automobila nedaleko studentskog doma u Zagrebu. "Hitna je jako brzo stigla, ali nije mu bilo spasa", ispričao nam je Zagrepčanin koji je svjedočio stravičnoj nesreći