Obavijesti

News

Komentari 13

Uhićeni Zagorec u Zagrebu bi mogao biti u ponedjeljak

Uhićeni Zagorec u Zagrebu bi mogao biti u ponedjeljak
1

Dok je Vladimir Zagorec izlazio iz bečkog ureda sa sinom (4) okružilo ga je 20-ak specijalaca i uhitilo. Hrvatska ga traži zbog afere "dragulji"...

VIDEO

Umirovljenoga generala Vladimira Zagorca austrijsko će pravosuđee napokon izručiti Hrvatskoj. Nakon što je odluku o izručenju donio bečki sud, čekao se još samo blagoslov austrijske ministrice pravosuđa. Maria Berger u petak mu je “presudila” svojim potpisom.
- Postoji zakonska osnova za izručenje, ali su u ovom slučaju i Austrijanci pokazali da njihovo pravosuđe nije neovisno jer je izručenje posljedica političkog dogovora - komentirao je uhićenje Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak. Te je tvrdnje ministrica pravosuđa Ana Lovrin odbacila. Rekla je da odvjetnici uvijek u svemu vide političku zavjeru. Akcija Zagorčeva uhićenja bila je okončana u nekoliko sekundi. Elitna protuteroristička jedinica Cobre, njih 20, saučekala ga je u petak oko 20 sati ispred njegova ureda u Beču. Izašao je sa sinom (4). Dijete su policajke odvele majci, a Zagorca u pritvor. Od subote je u ekstradicijskom pritvoru. U Hrvatsku bi ga naš Interpol avionom mogao prepratiti u ponedjeljak navečer ili u utorak ujutro. Policajci hrvatskog Interpola preuzet će ga na aerodromu u Beču. Hoće li Zagorec letjeti u lisicama, ovisi o odluci pilota. Pilot može reći kako ne želi imati vezanog putnika. Interpolovim policajcima mogli bi se pridružiti i specijalci, što ovisi o procjeni u Ravnateljstvu policije. Kad sleti na Pleso, prebacit će ga u pritvor u zagrebački Remetinec. U veljači 2007. godine zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo protiv generala Vladimira Zagorca podnijelo je zahtjev za pokretanje istrage. Zagorca se tereti da je kao bivši pomoćnik ministra obrane ovlaštenog za raspolaganje sredstvima za kupnju oružja i opreme, zloupotrijebio položaj i otuđio znatnu količinu dragog kamenja vrijednog 5 milijuna dolara. S obzirom da se Zagorec nije pojavio na istražnom ročištu na zagrebačkom sudu, za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Na osnovi te tjeralice, Zagorec je uhićen u Beču 13. veljače 2007. godine. Nakon tri dana je pušten uz jamčevinu od milijun eura, kako bi se branio sa slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.