Obavijesti

News

Komentari 70

'Uhićenja u Orašju svojevrsno etničko čiščenje Hrvata iz BiH'

'Uhićenja u Orašju svojevrsno etničko čiščenje Hrvata iz BiH'
1

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi optužnice protiv uhićenih u Orašju ocjenjuje manipulacijom i stvaranjem nesigurnosti među Hrvatima u BiH te poticanjem iseljavanja Hrvata

VIDEO

Predsjedništvo Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi u petak navečer je priopćilo da daju bezrezervnu potporu uhićenim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju i njihovim obiteljima, a optužnice protiv njih ocjenjuju manipulacijom i stvaranjem nesigurnosti među Hrvatima u BiH te poticanjem iseljavanja Hrvata, što je svojevrsno "etničko čišćenje obje Federalne jedinice". 

Pitaju može li se nakon uhićenja deset pripadnika HVO-a, na čelu s umirovljenim generalom Đurom Matuzovićem i Markom Dominkovićem, očekivati i druga uhićenja u drugim krajevima BiH u kojima su Hrvati uspjeli opstati i obraniti se od svih koji su ih napadali i pokušavali protjerati ili izbrisati s lica zemlje.

 Kako bi se pomoglo hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim suborcima iz Udruge traže "žurne i efikasne mjere i protumjere državnih tijela, Republike Hrvatske, obustavu jednosmjerne 'suradnje' s BiH, žurno traženje svih mogućih mjera i aktivnosti od tijela EU, NATO i Haškog suda, a djelovanje predstavnika Republike Hrvatske u tim tijelima usmjeriti na rješavanju sadašnje situacije i pomoći uhićenima, kao i predlaganje Rezolucije o stanju ljudskih i nacionalnih prava Hrvata u BiH".

  Također traže "punu institucionalnu zaštitu svih branitelja HVO-a i HV-a, i na prostoru Republike Hrvatske i izvan granica Hrvatske", kao i "objavu imena svih odgovornih u državnim tijelima koji su", kako procjenjuju, "svojim neradom ili izdajom omogućili jednostranu 'suradnju' s pravosuđem BiH, i njihovu odgovornost".
 Iz Udruge smatraju da sva dosadašnja događanja u BiH, pokazuju  jasne i neskrivene iskazani interese Sarajeva i Banja Luke.

 "Ti interesi sada su potpuno razotkriveni i jasno artikulirani. To je posebno vidljivo što se optužnice zajednički fabriciraju u tim sredinama, koordinirano uhićuju samo pripadnici hrvatskog naroda, posebno u krajevima BiH koje su Hrvati uspješno obranili od svih koji su posezali za njima. Sada u Orašju, a već sutra u Mostaru, Busovači, Žepču i drugdje, ali i u Republici Srpskoj", navodi se u priopćenju.

  Predsjedništvo Udruge ratnih veterana 1. GB ocjenjuju da je riječ o manipulacija s optužnicama i uhićenjima, što je izravno "sračunata na stvaranje nesigurnosti i dodatni poticaj iseljavanju Hrvata iz BiH, ili slobodno možemo ukazati na etničko čišćenje obje Federalne jedinice".

 Zaključuju kako to dokazuju reakcije i izjave političara iz druga dva entiteta u BiH.

 "Mi 'Tigrovi' dajemo punu potporu uhićenim hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim obiteljima koje sada proživljavaju vrlo teške trenutke. U subotu, 5. studenoga, obilježavamo svoju 26. obljetnicu osnutka najslavnije postrojbe 1. Gardijske brigade „Tigrovi“ i tijekom obilježavanja svakog trenutka mislit ćemo o svim našim uhićenim suborcima, a tijekom molitve i Svete mise molit ćemo se da im dragi Bog pomogne i čuva ih", stoji u priopćenju Predsjedništva Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade 'Tigrovi'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa