Obavijesti

News

Komentari 4

Uhitili blizance pedofile koji su se borili u Domovinskom ratu

Uhitili blizance pedofile koji su se borili u Domovinskom ratu
1

Braću Parker tražili su zbog brojnih zločina vezanih uz zlostavljanje djece i pedofiliju. Kennetha i Thomasa Parkera pronašli su nakon 10 godina traganja

VIDEO

U idiličnom francuskom mjestašcu policija je uhitila Thomasa Parkera (56), a u četvrtak i njegova brata blizanca Kennetha Parkera. Velika Britanija ih traži zbog pedofilije, a na listi su najtraženijih. Blizanci pedofili su se kao plaćenici borili u Domovinskom ratu. Novinari britanskog Suna jedno su vrijeme pratili braću i tako olakšali istražiteljima u njihovom uhićenju. Thomas i Kenneth su se prije dvije godine doselili u francuski Quillan. Zaposlili su se kao građevinski radnici. Za njima su tragali 10 godina.

Kenneth je 2005. osuđen zbog bludničenja nad dječakom mlađim od 16 godina, seksualnog napada na djevojčicu mlađu od 16 godina i još jednog bludničenja nad tinejdžerom.

Njegov brat Thomas osuđen je 1998. zbog seksualnog napada na djevojčicu mlađu od 14 godina, a zbog sličnih djela osuđen je i u Francuskoj.

Časopis Coventry Telegraph pisao je još 1993. godine kako se Kenneth planirao vratiti u Hrvatsku nakon što su ga uhitili, ispitali i izbacili iz zemlje. Kenneth je tada ispričao da se sa još 23 plaćenika vraćao iz Bosne u Zagreb nakon završene operacije. Zaustavili su ih specijalci, uzeli im oružje i priveli ih. Dva dana ih je navodno ispitivala tajna policija te su im sudili jer su ilegalno bili u zemlji i zabranili im ulazak u Hrvatsku na pola godine. Grupi 'Vojnici sudbine' to je bio peti put da su ratovali na strani Hrvatske od početka rata, rekao je Kenneth no zanijekao je da su bili plaćenici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...