Obavijesti

News

Komentari 6

Uhitili muškarca koji je iz čista mira ubio studenticu u trgovini

Uhitili muškarca koji je iz čista mira ubio studenticu u trgovini
1

Kalifornijska policija uhitila je muškarca koji je u nasumičnom napadu ubio studenticu Briannu Kupfer u luksuznoj trgovini namještaja u Los Angelesu

VIDEO

Kalifornijska policija uhitila je muškarca koji je nasmrt izbo studenticu Briannu Kupfer u luksuznoj trgovini namještaja u Los Angelesu, piše New York Post.

Shawn Laval Smith (31) uhićen je nakon što je dojava dovela policiju do autobusne stanice u Pasadeni u srijedu ujutro, dan nakon što su vlasti ponudile rekordnu nagradu od 250.000 dolara za informacije koje su dovele do njegovog uhićenja.

Pogledajte snimku nadzorne kamere

- Mogu potvrditi da su policajci iz Policijske uprave Pasadene odveli Smitha u pritvor ranije danas. Član zajednice nas je obavijestio da vjeruju da se tražena osoba nalazi na autobusnoj klupi koja se nalazi na Colorado Bulevaru. i Fair Oaks Ave - rekao je poručnik policije u Pasadeni William Grisafe.

Smith je kasnije predan policijskoj upravi Los Angelesa te je zadržan u pritvoru umjesto jamčevine od 2 milijuna dolara.

- Željeli bismo zahvaliti javnosti, medijima i našim partnerima u Policijskoj upravi Pasadena što su nam pomogli uhititi osumnjičenika - rekli su iz Losangeleške policijske uprave.

Uhićenje je prokomentirao i otac ubijene studentice koji samo rekao da je to istina, ali je previše iscrpljen.

Profimedia

Smith je ubio Briannu Kupfer (24) 13. siječnja u nasumičnom napadu dok je radila sama u trgovini u Croft Houseu na North La Brea Ave, a pronašao ju je kupac. Prijatelju je ranije poslala poruku da je netko došao u trgovinu i da ima jako loš osjećaj. Ubojica ju je zatim izbo do smrti te otišao kroz stražnja vrata ne uzevši ništa. Policija je objavila nadzorne snimke osumnjičenika, koji je kažu viđen kako mirno šeta ulicom, i objavila veliku nagradu, kombinaciju novca općinske nagrade i donacija zajednice.

Nije ni trebao biti na slobodi

Smith je od ranije poznat policiji te ima poduži dosje koji uključuje i napad na policajca kojeg je priznao nakon što je uhićen 2016. godine. Slučaj je zatvoren 2018. godine, ali kazna nije bila jasna.

U Charlestonu je 2019. godine optužen da je pucao u vozilo u kojem se nalazilo dijete. Tada su ga oslobodili uz jamčevinu od 50.000 dolara. Godinu kasnije, uhićen je u Covini u Kaliforniji zbog krađe u Home Depotu, ali tužitelji protiv njega nisu podigli optužnicu.

Zaklao ju je iz čista mira. Ovo je njezin zadnji SMS: 'Tip je sad ušao u dućan. Imam loš osjećaj'
Zaklao ju je iz čista mira. Ovo je njezin zadnji SMS: 'Tip je sad ušao u dućan. Imam loš osjećaj'

Smith, za kojeg policija vjeruje da je beskućnik, je uhićen tjedan dana nakon još jednog navodnog napada beskućnika koji je doveo do smrti 70-godišnje medicinske sestre iz LA-a. Dva napada uslijedila su u trenutku kada se George Gascon u okrugu LA suočava s kritikama zbog pristupa kaznenom progonu koji je prema nekima doveo do oslobađanja opasnih kriminalaca jer optužbe s kojima su se suočile nisu bile dovoljno jake.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.