News

Komentari 151

Uhitili muža: 'Izbo ju je nakon svađe, odali ga lažni SMS-ovi'

Uhitili muža: 'Izbo ju je nakon svađe, odali ga lažni SMS-ovi'

Tri mjeseca smo provodili istraživanje. Rekonstrukciju mogućih lokacija radili smo bezbroj puta, ovo je jedan od najkompliciranijih slučajeva u zadnje vrijeme, rekla je policija na konferenciji

Kaznu do 40 godina zatvora za teško ubojstvo mogao bi dobiti Zoran Buila (50) iz Petrovaca jer je svoju suprugu Anicu (46) izbo nožem i potom bacio u septičku jamu u dvorištu kuće. Policiji je govorio kako ga je žena napustila zbog nesređenih bračnih odnosa, a to je potkrepljivao SMS porukama koje je navodno dobivao od nje, a koje je zapravo, kako se kasnije ispostavilo, slao sam sebi. 

- PU vukovarsko-srijemska već tri mjeseca intenzivno radi na traženju nestale. Bio je ovo najkompliciraniji potražni slučaj koji smo imali u zadnje vrijeme a i najgnjusnije ubojstvo. Radili smo puno rekonstrukcija potencijalnog nestanka žrtve ali se najcrnji pokazao točan - rekao je načelnik PU Vlado Božić na tiskovnoj konferenciji. 

Policija je 29. srpnja dobila dojavu o nestanku Anice Buila. Došla ga je prijaviti njena majka koja živi u Ivankovu i koja je navela kako 30-tak dana ne uspijeva stupiti u telefonski kontakt sa kćerkom i da joj je to sumnjivo. Prvi na udaru istrage bio je suprug koji je rekao kako ga je žena napustila, a potom policiji dojavljivao kako je otišla raditi sezonu na moru, pa je viđena ovdje i ondje. Par dana nakon što je Aničina majka prijavila nestanak on je policiji pokazao poruke koje mu je navodno supruga poslala sa svog mobitela. Prava je istina bila da je on zadržao njen mobitel nakon što ju je ubio i sam sebi slao poruke.

- Upravo te poruke koje je pokazao stavile su njega na prvo mjesto osumnjičenika. Utvrdili smo da te poruke nije slala ona i potom ga podvrgli poligrafu. Pojavile su se kontradiktornosti u njegovim izjavama tijekom saslušanja pa smo potom ponovo išli detaljno pretražiti njihovu kuću u potrazi za dokazima o kaznenom djelu - izjavili su. 

- Tek tada uočili smo da je septička jama dodatno osigurana, da se tijelo ne može pronaći. Ispumpavanjem jame otkriveno je tijelo zamotano u deke, 6. studenog. Obdukcijom je utvrđeno da je žrtva zadobila ubodne rane hladnim oružjem. Utvrđeno je da se to dogodilo neutvrđenog dana u srpnju, rano ujutro, kada su se supružnici posvađali a potom i potukli. Osumnjičeni je uzeo nož i ubo Anicu, zamotao je u deke i bacio u septičku jamu - kažu u policiji dodajući kako je posljednjih deset dana istraga intenzivirana jer su se posložile sve činjenice.

Anica je zadobila dvije ubodne rane, jednu u srce, jednu u jetra. U vrijeme ubojstva u kući nije bilo nikoga jer su supružnici od svibnja ove godine živjeli sami. Naime, iz kuće je otišao i njihov mlađi sin, navodno jer je otac bio prestrog. Anica iz prvog braka ima dvoje djece, a sa Zoranom ima dva odrasla sina. Njena majka kaže kako je duže vrijeme bila izložena suprugovom maltretiranju zbog čega mu je protekle godine i zaprijetila oružjem. On ju je prijavio i dobila je sudsku mjeru zabrane prilaska. Protiv Zorana nije bilo prijava za nasilje.

- U kući su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa počinjenim djelom. Uhićeni je priveden na saslušanje u državno odvjetništvo. Tereti ga se za teško ubojstvo - kažu u policiji i ističu kako istraga ovoga ubojstva nije trajala toliko dugo zbog njihova ne činjenja, nego stoga što ih je osumnjičeni stalno navlačio na druge tragove koje su oni, potom, provjeravali.

Najčitaniji članci