Obavijesti

News

Komentari 45

Uhitili pet ljudi: Iz policijskog skladišta krali ilegalno oružje

Uhitili pet ljudi: Iz policijskog skladišta krali ilegalno oružje
1

Prodavali ga civilima: Riječ je o oružju koje su građani dragovoljno predali i koje je čekalo termin za uništenje. Policija je uhitila pet ljudi, a među njima je policajac

VIDEO

Iz skladišta dubrovačke policije krajem prošle godine nestalo je, kako doznajemo, više od 50 komada različitog naoružanja. Krađu nam je potvrdila Marija Gjenero, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske. Riječ je o oružju koje su građani dragovoljno predali i koje je čekalo termin za uništenje. No u međuvremenu je nestalo. Policija je dio ukradenog oružja već pronašla i to kod ljudi koji su ukradeno pokupovali.  

Za 'pražnjenje' policijskog skladišta sumnjiče pet ljudi,  svi su zaposlenici PU dubrovačko-neretvanske. Jedan od njih je policajac, a ostala četvorica iako rade u policiji, nemaju policijske ovlasti. Od te četvorice jedan je skladištar, drugi oružar. Oružara sumnjiče za kazneno djelo teške krađe, skladištara za pronevjeru. Kako kažu u policiji, oružar je ukrao oružje, uništavao tvorničke brojeve i potom ga prodao. Skladištara su isto prijavili, no on je kolateralna žrtva. Nije znao što oružar radi niti ga je provjeravao, pa je ovaj iskoristio njegovo povjerenje. Tim je skladištar stradao kao odgovorna osoba, po 'zapovjednoj' odgovornosti. Policajca terete za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Za isto kazneno djelo terete još dva državna službenika koji su radili u policiji. Svu petoricu načelnik je udaljio iz službe i protiv njih pokrenuo i stegovne postupke. Policajac i još dva državna službenika, po svemu sudeći, preuzimali su oružje od oružara i prodavali ga civilima.

Osim što je policija pronašla veći dio ukradenog arsenala, u pretragama kod građana koji su kupovali policijsko oružje pronašli su i dva puškomitraljeza, dvije strojnice Thompson, 19 spremnika za streljivo i 716 metaka raznih kalibara. Njih nisu uhitili, ali će podnijeti kaznene prijave. Jedino je oružaru sudac istrage odredio 30 dana istražnog zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča
NIJE DOBRO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča

Još ništa od smirenja vremena, lipanj pokazao zube! Danas će vremenski uvjeti u Hrvatskoj biti promjenjivi i nestabilni

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'
VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.