Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
39 komentara

Uhitili "slovenskog Breivika", otac ga je skrivao od policije

Ljubljanska policija uhitila je Juru Trunka (29). Prijetio je da će na dan štrajka u Ljubljani napraviti masakr i pobiti građevinske inspektore jer su mu srušili kuću

Pixsell
Foto: Pixsell
39 komentara

Naoružan je i opasan, nemojte ga sami pokušati zaustaviti, nazovite policiju. Tjeralicu s fotografijom i upozorenjem objavila je slovenska policija.

Od 17. travnja tragali su za Jurom Trunkom (29) iz Ljubljane. Slovenski mediji navode kako je mladić bio revoltiran sustavom. Njegovi roditelji, Franc i Nada Trunk, izgubili su sudski spor s državom. Sudili su se s građevinskim inspektoratom zbog kuće koju su izgradili bez građevinske dozvole. Spor su izgubili, tako da im je inspekcija potpuno srušila dom.

Moj sin je nevin. Policija je pozvala na njegovu likvidaciju, otac uhićenoga

Jure je tad poludio. Nazvao je državni inspektorat i zaprijetio im da će napraviti ono što je monstrum Anders Breivik učinio u Oslu. Breivik, kojem sada sude, pobio je 77 ljudi.

Trunk je zaprijetio da će pokolj biti u vrijeme slovenskog štrajka te da će, zbog nepravde koju su nanijeli njegovoj obitelji, ponoviti djela Norvežanina Breivika.

Postupak je za sada tajan. Ispitujemo uhićenoga i obitelj, u ljubljanskoj policiji su oprezni

U Sloveniji su prijetnje ozbiljno shvatili. Imali su i pouzdane informacije kako je Trunk naoružan. Štitili su zgradu inspektorata, a kako je Trunk za nepravdu krivio i policajce, bili su posebno oprezni u potrazi.

Uhitili su ga u četvrtak. Skrivao ga je otac, koji je najavio tužbu protiv policije. Tvrdi da je njegov sin nevin te da je policija objavila lažne informacije. Jučer je rekao i da je sina osobno predao policiji, ali oni to demantiraju. Policajci kažu da su ga oni sami locirali i uhitili.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message