News

Komentari 124

Uhljeb koji je krao željezo: 'Maknite tekst, ja nisam javna osoba, izašao sam iz HDZ-a!'

Uhljeb koji je krao željezo: 'Maknite tekst, ja nisam javna osoba, izašao sam iz HDZ-a!'

Kao v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste otvorio je natječaj za radno mjesto savjetnika ravnatelja te ustanove, na koji se javio još dok je bio v.d. ravnatelja i na kraju je izabran na tu dužnost, gdje je i danas

Ako u roku od pola sata ne maknete tekst, vidjet ćemo se na sudu, jer ja nisam javna osoba i nemate pravo objavljivati moje fotografije. 

Izjavio je to dugogodišnji HDZ-ovac i savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepan Turković glavnom uredniku KAportala, koji je objavio vijest kako je Turković sa sinom krao armaturno željezo s obilaznice.

Turković tvrdnju da nije javna osoba temelji na tome što je, nakon što je objavljeno da je krao željezo, izašao iz HDZ-a. Na pitanje urednika KAportala kako to da nije javna osoba kad je trideset godina prošao razne stranačke funkcije, bio direktor gradske tvrtke, pa rukovoditelj županijske ustanove u kojoj i sad radi kao savjetnik te na svim redom izborima bio na listama i tražio povjerenje birača, samo je rekao da više nije ni član HDZ-a.

KAportal piše kako tijekom razgovora s njihovim urednikom nije izrazio žaljenje ili rekao da je možda pogriješio, već je išao banalizirati sam pokušaj krađe rekavši da je to “mali prekršaj jer je vrijednost manja od tisuću kuna”. Sam čin krađe zabilježen je fotografijama, na kojima se nalazi Turkovićev sin Mijo kraj prikolice u kojoj se nalaze sporne armaturne šipke, dok se njegov otac Stjepan nalazi za upravljačem privatnog automobila.

Pokušaj krađe odmah je prijavljen policiji, koja je postupala po dojavi te oca i sina spriječila u pokušaju krađe. Policija je u četvrtak izvijestila da su, postupajući prema primljenoj dojavi, policijski službenici zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dva muškarca u dobi od 64 i 31 godinu.

- Naime, muškarce se sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom Državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava - kazali su u policiji.

Stjepan Turković inače je poznati politički aktivan HDZ-ovac koji je tijekom posljednjih 30 godina obavljao mnoge stranačke dužnosti. Bio je gradski i županijski vijećnik, direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovca te ravnatelj Županijske uprave za ceste. Lani je bio pod lupom javnosti nakon što je odjeknula vijest o njegovu uhljebljivanju. Naime, kao v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste otvorio je natječaj za radno mjesto savjetnika ravnatelja te ustanove, na koji se javio još dok je formalno bio v.d. ravnatelja i na kraju je izabran na tu dužnost, koju obnaša i danas. 

Odmah nakon saznanja o djelovanju Stjepana Turkovića koje je prouzročilo štetne posljedice za ugled stranke, predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije, Nada Murganić, i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca, Damir Mandić, pokrenuli su postupak bezuvjetnog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice, no postupak je obustavljen jer je u međuvremenu Turković sam podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a, a godinama je davao izdašne financijske donacije svojoj, sad već bivšoj, stranci u kampanjama, iako je sav prihod koji ima ostvarivao obavljajući javne dužnosti, a na koje je dolazio kao član HDZ-a.

- U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a, čime se obustavlja i navedeni postupak isključenja iz stranke. Napominjemo kako gospodin Turković nije bio obnašatelj stranačkih funkcija u županijskoj i gradskoj organizaciji - priopćili su iz HDZ-a Karlovačke županije.

Najčitaniji članci