Obavijesti

News

Komentari 522

'Srbija nije kriva, uvučeni smo u hrvatsku predizbornu priču'

'Srbija nije kriva, uvučeni smo u hrvatsku predizbornu priču'
1

Naravno da naše krivice nije bilo, jer bili smo uvučeni u predizbornu priču jednog neodgovornog premijera iz susjedstva. Mi nismo željeli sukobe - rekao je Vučić

VIDEO

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na sjednici vlade u 21 sat predložio je ukidanje kontramjera prema Hrvatskoj. Rekao je kako se Srbija ne treba baviti mržnjom nego projektima važnima za zemlju, piše Blic. 

- Naravno da naše krivice nije bilo, jer bili smo uvučeni u predizbornu priču jednog neodgovornog premijera iz susjedstva. Mi nismo željeli ni ekonomske ni političke sukobe s Hrvatskom. Regionalna stabilnost za Srbiju je od prioritetnog značaja - rekao je Vučić

Vlada je potom donijela odluku o ukidanju kontramjera i omogućila kamionima i robi iz Hrvatske da normalno ulaze u Srbiju. Hrvatska je pak blokadu granice ukinula u 17 sati. 

Dačić: Ovo je uspjeh srpske i poraz hrvatske Vlade

Na sjednici vlade Srbije ministrima se nakon premijera Vučića obratio i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić koji je rekao kako ukidanje jednostranih protupravnih mjera Hrvatske na granici sa Srbijom predstavlja ''veliki i značajan uspjeh vlade Srbije, ali i ogroman poraz neodgovorne politike Vlade RH na čelu sa Zoranom Milanovićem, javlja Blic.  

- Želim čestitati premijeru i svim kolegama što smo imali snage da kada su bili ugroženi nacionalni interesi da donesemo važne odluke. Pokazalo se da smo bili u pravu. Srbija je pokazala da je prava država koja brine o svojim građanima i svojoj ekonomiji - rekao je Dačić.

'Izbjeglice primamo kao i dosad'

Srbija ne bi uvodila nikakve mjere da nije bilo mjera Hrvatske. Ništa nismo radili, novih koridora nema, izbjeglice primamo kao što smo ih primali i do sada. Odluka hrvatske Vlade o otvaranju granice je dobra, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić u razgovoru za Dnevnik 2 HTV-a. 

Istaknuo je kako nove rute za izbjeglice u Srbiji ne postoje. Na pitanje hoće li povući zabranu o ulasku hrvatske robe u Srbiju odgovorio je: 

- Apsolutno. Građani Hrvatske su u Srbiju dobrodošli, jedva čekamo hrvatske ljude i hrvatske kamione da uđu u našu Srbiju. Mi nismo nikoga  tjerali da pješice prelazi granicu, mi smo samo tražili da se prekine onakva vrsta ekonomskog rata prema Srbiji - rekao je Vučić. Dodao je kako s Hrvatskom Srbija želi samo najbolje odnose. 

''Izbjeglice nismo slali prema Horgošu'

Na pitanje je li zaista otvoren prijelaz Horgoš prema Mađarskoj Vučić je rekao kako to ''uopće nije točno''. 

- Izbjeglice dođu kod nas u Preševo, mi im damo hranu, vodu i sve što treba, dođu u Beograd i tamo dalje biraju svoju rutu. Mi smo primili više izbjeglica nego Mađarska i Hrvatska zajedno - naglasio je Vučić. 

'Karamarka sam vidio samo jednom'

Osvrnuo se i na komentare premijera Zorana Milanovića o tome da se potajno sastao s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. 

- Ne želim sudjelovati u kampanji koja se vodi u Hrvatskoj. Ja sam gospodina Karamarka vidio jednom u životu i to na inauguraciji predsjednice Grabar Kitarović. Nikada se više nisam ni vidio ni čuo s njime. Sutra mogu razgovarati i s njime i s premijerom Milanovićem, s bilo kime. Mi smo uvijek za razgovor - rekao je. 

'Ratne sjekire su zakopane'

Pozvao je da se ''ne prave neprijatelji tamo gdje ih nema''. 

- Ratne sjekire su zakopane, to su rekli i vaši veterani. Ovo je bila samo jedna loša odluka vaše Vlade i ništa više - poručio je Vučić i zamolio je medije u Srbiji da ''snize ton''. 

- Nemam ja nikoga da govori u moje ime. Ja sam od Milanovića čuo da je jedan cijeli narod nazvao barbarskim, a ja sam vodio računa da u svojim izjavama ne uvrijedim nikoga u vašoj zemlji - zaključio je srpski premijer. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 522
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...