Obavijesti

News

Komentari 44

Ukleta obitelj: Njih je prokleo rabin jer su ga jako uvrijedili?

Ukleta obitelj: Njih je prokleo rabin jer su ga jako uvrijedili?
1

Amerikanci su ih obožavali, no slavna obitelj Kennedy bogatstvo i moć skupo je platila. Utemeljiteljica dinastije Rose Kennedy rođena na današnji dan 1890. često je bila u crnini...

VIDEO

Mnoštvo je teorija o prokletstvu najpoznatije američke dinastije - Kennedyjevih. Osnivači ugledne i moćne dinastije Joseph (Joe) i Rose imali  su devetero djece, četiri sina i pet kćeri, od kojih je najpoznatiji američki predsjednik John F. Kennedy. Njihovoj ambiciji nije bilo kraja. Željeli su stvoriti najpoznatiji i najmoćniji američki klan. Uspjeh je bio imperativ u njihovoj obitelji. Njihova djeca su morala biti najbolja, najpametnija, najuspješnija, najistaknutija... No uslijedile su tragedije

Joseph Kennedy bio je sin irskih emigranta. Njegov otac Patrick uspio je od običnog radnika napredovati u uspješnog poslovnog čovjeka a svom sinu Josephu omogućio je sve najbolje. Školovao se u najboljim katoličkim školama, studirao na Harvardu. Sa 26 godina 1914. oženio je Rose Fitzgerald, kći bostonskog gradonačelnika. Već sljedeće godine dobili su prvo dijete, a u sljedećih  17 godina još njih osmero.

obitelj Kennedy

Obitelj 1931. godine. Godinu dana kasnije rodio se i najmlađi Edward Kennedy

Teorije o prokletstvu vežu se najviše uz Josepha koji je bio strašno ambiciozan i beskrupulozan čovjek. Sumnjivi poslovi nisu mu bili strani. Tijekom prohibicije 20-ih godina trgovao je alkoholom, a mnogi smatraju da je upravo taj "prljavi novac" uzrok zle kobi njegove obitelji.

Sahranila tri sina i kćer

No jedna od teorija i ta da su supružnici Kennedy uvrijedili jednog uglednog rabina koji je prokleo. Kletva je glasila da sva djeca umru prije majke Rose a to se skoro i dogodilo. Nisu umrli svi, ali je nesretna Rose bila prečesto u crnini. Naime, "pokopala" tri sina i kći. Svi su poginuli tragično.

Jospeh i Rose Kennedy

Njezin prvorođeni Joseph poginuo je 1944. godine. Prodoran i pametan on je bio po planu svog oca predodređen za karijeru političara. No njegova nagla smrt poremetila je planove ambicioznog oca. Poginuo je u eksploziji zrakoplova iznad La Manchea na tajnoj misiji u Drugom svjetskom ratu. 

Joseph Kennedy JR.

Četiri godine kasnije također u avionskoj nesreći poginula je njihova kći Kathleen "Kick" koja je tada imala tek 28 godina. Bila je udovica mladog lorda Hartingtona koji je poginuo u ratu samo pet mjeseci nakon vjenčanja. Kathleen je stradala pri padu zrakoplova u Francuskoj, dok je putovala iz Pariza prema Azurnoj obali.

Zatim je 1963. godine izvršen atentat na drugorođenog sina, tadašnjeg američkog predsjednika Johna da bi samo pet godina kasnije u atentatu nastradao i mlađi Johnov brat Robert, otac jedanaestero djece, tijekom predizborne utrke u Los Angelesu.

John Kennedy s majkom Rose

Predsjednik Kennedy sa majkom Rose 1962. godine

Lobotomija Rosemary Kennedy

Rosemary, najstarija kći Kennedyjevih rođena je s blagim mentalnim poremećajem, a otac Joe je, unatoč protivljenju supruge i kćeri Kathleen, kao 23-godišnju djevojku poslao na eksperimentalnu operaciju mozga - lobotomiju. Otac se navodno nije mogao nositi s njezinim ispadima, napadajima i promjenama raspoloženja iako su Rosemary mnogi opisivali kao ljubaznu i veselu djevojku. Nakon te jezive operacije, Rosemary više nije mogla govoriti, smanjila joj se pokretljivost, satima je sjedila i zurila u zid. te se ostatak života više nije mogla brinuti o sebi. Život je provela u privatnim institucijama za mentalno oboljele.

Jackie Kennedy je 1956. rodila mrtvorođenče, a 1963. godine umro joj je sin Patrick dva dana nakon rođenja zbog problema s plućima

Tri brata Kennedy

John, Robert i najmlađi brat Edward snimljeni 1960. godine

Otac klana Joseph doživio je potpunu sreću kad je njegov John postao predsjednik no njegovo veselje nije dugo potrajalo. Ubrzo je doživio moždani udar nakon kojeg je izgubio moć govora, a desna strana tijela ostala je nepokretna. Poživio je još nekoliko godina, srce mu je puklo 1969., godinu dana nakon ubojstva sina Roberta.

Avionske nesreće, smrt na skijanju..

David Kennedy jedan od Robertovih sinova umro je 1984. godine od predoziranja kokainom.  Na drogu se osjetljivi momak navukao nedugo nakon očeve smrti kojoj je svjedočio.

Rose je umrla 1995. godine u 104. godini života pa nije svjedočila smrtima koje su uslijedile. Naime, 1997. poginuo je njezin unuk, Robertov sin Michael Kennedy na skijanju u Aspenu. Dvije godine kasnije "američki princ" John F. Kennedy Jr., sin ubijenog predsjednika Kennedyja izgubio je život je kad se privatni avion kojim je upravljao srušio u Atlantski ocean. Najmlađe dijete Josepha i Rose, Edward Ted Kennedy, dugogodišnji uspješni američki senator umro je 2009. u 77. godini života od tumora na mozgu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti