Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Uklonili je: Nema više ograde na graničnom prijelazu Batina

HRT javlja da je željezna ograda koja je podignuta u četvrtak ujutro na graničnom prijelazu Batina između Hrvatske i Srbije u poslijepodnevnim satima ipak uklonjena

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
24 komentara

U četvrtak poslijepodne uklonjena je željezna ograda na graničnom prijelazu Batina između Hrvatske i Srbije, javlja HRT.

Podsjetimo, sinoć je oko 20 sati zaustavljen promet na granici, bez prethodne najave, a ujutro je počelo postavljanje ograde. 

- U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza - priopćio je tada MUP.

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao je, pak, da je razlog dizanja ograde - migranti.

- Primijetili smo da se na dnevnoj bazi pojačao broj ljudi, odnosno migranata koji prelaze iz Srbije u Mađarsku. Iz čiste predostrožnosti poduzeli smo tehničke radnje kako bi mogli spriječiti sve one kojima bi palo napamet da uđu u Hrvatsku. Dakle ne radi se o nikakvom zatvaranju granice, već o jednostavnoj predradnji da bi u slučaju potrebe mogli brzo reagirati – rekao je za 24 sata ministar unutarnjih poslova RH.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message