Obavijesti

News

Komentari 3

'Ukoliko se pokaže da je netko prekršio svoje ovlasti u CZS-u, neće imati zaštitu s naše strane'

'Ukoliko se pokaže da je netko prekršio svoje ovlasti u CZS-u, neće imati zaštitu s naše strane'

Ministar socijalne skrbi naglašava kako je Poliklinici za zaštitu djece i mladih osnivač Grad Zagreb, a radi se i o zdravstvenoj ustanovi, stoga nije pod njegovom ingerencijom. Upravni nadzor poslao je u CZS

VIDEO

Ovo nije nešto što često viđamo i što bi se trebalo pojavljivati. Ja se izuzimam od bilo kakvog komentiranja sudske odluke, pretpostavljam da sudac zna zašto je donio takvu odluku. Međutim, činjenica je da je politika naše Vlade da apsolutno ne želimo imati bilo kakvu cenzuru. Ona ne može biti prihvatljiva, uloga medija je da preispituju sve ono što činimo mi, koji se nalazimo na javnim pozicijama i osobno smatram da tu poziciju medija nikad ne treba ugrožavati, na kraju krajeva tu postoji i interes javnosti, poručio je i ministar socijalne skrbi Josip Aladrović nakon skandalozne odluke suca Općinskog građanskog suda, Andrije Krivaka, kojom privremeno zabranjuje portalu H-alter pisanje o Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te ravnateljici Gordani Buljan Flander. 

Upitan je li imao informacija da na Poliklinici postoje nepravilnosti, Aladrović je istaknuo kako ima saznanja o nekoliko pritužbi. 

- O svakoj pritužbi smo učinili nadzor i zapisnik. Aktivirali smo sve one službe u Ministarstvu koje se time bave - rekao je naglasivši kako njegovo Ministarstvo ni nema veze s Poliklinikom jer joj je osnivač Grad Zagreb. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, ipak je odmah prošli tjedan, podsjetio je, nakon intervjua pjevačice Severine upravo portalu H-alter, poslao izvanredni upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb spomenut u intervjuu. Preliminarne rezultate nadzora očekuje početkom idućeg tjedna.

Plenković: Otklanjam i odbijam bilo kakve insinuacije da se sloboda medija u Hrvatskoj guši
Plenković: Otklanjam i odbijam bilo kakve insinuacije da se sloboda medija u Hrvatskoj guši

- Na taj način ćemo postupati u svakom sljedećem slučaju i svakom prethodnom. Želim vrlo jasno reći javnosti da smo na svaku pritužbu, koja se smatrala osnovanom, na dijelove našeg sustava reagirali. No, moram naglasiti vrlo važnu distinkciju - u segmentu našeg nadzora su Centri za socijalnu skrb, pružatelji socijalnih usluga ili Centar za posebno skrbništvo, kao u ovom konkretnom slučaju. Za sam rad Poliklinike, s obzirom da je Grad Zagreb osnivač, a radi se o zdravstvenoj ustanovi, naše Ministarstvo nema nikakve ingerencije - pojasnio je i dodao kako će njegovo Ministarstvo provjeriti sve navode koji se vežu za same Centre za socijalnu skrb. 

'Do sad je u osam mjeseci bilo 750 nadzora, prošlih godina manje od 200'

- Utvrdit ćemo sve činjenice, ne osuđujući nikoga unaprijed, ali isto tako, ukoliko se pokaže da je netko prekršio svoje ovlasti, apsolutno neće imati zaštitu s naše strane - istaknuo je naglasivši kako je povećao broj inspektora i inspekcijske nadzore. 

- Ove godine u ovih osam mjeseci imamo oko 750 inspekcijskih nalaza, odnosno provedenih inspekcija. Prošle godine i u prošlim godinama smo ih imali manje od 200. Podižemo broj inspekcija, ne kako bismo utvrđivali nepravilnosti i izložili sustav nego kako bismo utvrdili činjenice. Zagovaramo politiku otvorenosti prema javnosti - poručio je. 

'Neshvatljivo mi je postupanje suca u ovom slučaju. Prvo postoji demanti, a onda ostalo'
'Neshvatljivo mi je postupanje suca u ovom slučaju. Prvo postoji demanti, a onda ostalo'

Kroz prijedlog Zakona o socijalnoj skrbi, koji bi trebao na snagu stupiti 1. siječnja iduće godine,dodao je, postojat će Povjerenstvo za pritužbe i predstavke. 

- Otvorit ćemo ga društvu kako bismo na svaku pritužbu odreagiralo što adekvatnije - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer