Obavijesti

News

Komentari 373

Medvedev: Rusija neće dopustit izbijanje još jednog svjetskog rata. Oglasio se i Zelenski

Medvedev: Rusija neće dopustit izbijanje još jednog svjetskog rata. Oglasio se i Zelenski

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 83. dan. Turska neće podržati članstvo Švedske i Finske u NATO savez, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, čija je zemlja članica Sjevernoatlantskog saveza

Najvažniji događaji

Pogledajte emisiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.47

Belgijski ovčar koji je prije pomagao ruskim snagama u regiji Mikolaiv sada će pomoći ukrajinskim postrojbama.

Pas po imenu Bucks, kojeg su ruski okupatori ostavili nakon poraza u regiji, uspio je naučiti ukrajinske komande za manje od mjesec dana i sada će služiti u nacionalnoj gardi zemlje.

22.22

Ukrajinci iz Mariupolja koji su našli utočište u Hrvatskoj: 'Ne znam ništa o ocu, očajni smo'

24sata

Želim se vratiti kući, ali kad ću to moći, teško mi je reći. Ovdje živimo dan po dan. Nije fer da sam sve što sam imala kao djevojka ostavila u svom gradu, ispričala nam je Ukrajinka koja je pobjegla iz rata

Ostavila sam tamo i dečka, s kojim se nisam čula tjednima. Konačno, nedavno je on uspio izaći iz grada na sigurno mjesto, ali je još u Ukrajini. Otac Dimitrij pao je u rusko zarobljeništvo i tjednima nisam znala gdje je. 

Više pročitajte OVDJE.

22.14

Mladom ukrajinskom vojniku šrapnel ušao u lubanju, liječnik iz Zagreba spašavao mu je život

24sata

Jedan od liječnika KBC-a Sestre milosrdnice sudjelovao je u operaciji kojom je spašen život ranjenom vojniku iz Ukrajine, navodi RTL koji je objavio priopćenje iz KBC-a.

U priopćenju koje je objavio RTL se navodi da je stručni tim liječnika iz Ukrajine pod vodstvom prof. Dimitrija Šegelova s ciljem da prije svega spase život ranjenom ukrajinskom vojniku, a onda i izvedu operacijski zahvat bez posljedica za pacijenta, kontaktirao vodeće svjetske neurointervencioniste, prof. Adnana Siddquia iz SAD-a (Buffalo), prof. Rene Chapota (Essen), prof. Jens Fiehlera (Hamburg) te Vladimira Kalouseka, dr. med. spec. radiologije iz KBC-a Sestre milosrdnice ujedno i predsjedavajućeg Istočnoeuropskom sekcijom pri Europskom društvu.

Više pročitajte OVDJE.

21.48

Borci iz Azovstala prevezeni su u bivšu kaznenu koloniju kod Donjecka. Kremlj o svemu šuti

24sata

Sedam autobusa s ukrajinskim borcima koji su se tjednima borili protiv ruskih snaga u čeličani Azovstal stiglo je danas u bivšu kaznenu koloniju u gradu Olenivki u blizini Donjecka, rekao je svjedok za Reuters.

- Vojnici koji su bili u pratnji proruskih snaga nisu djelovali kao ranjenici - rekao je svjedok. 

Više pročitajte OVDJE.

21.35

'Ulazila sam u minska polja da spasim konje. Mršavi i iscrpljenji lutali su Černjihivom'

Konji su samo trčali između minskih polja. Da ih nisam spasila i odvela u svoju štalu, samo bi umrli, kao i ostali životinje, ispričala je za 24sata Ukrajinka Liza, koja je spašavala životinje u Černjihivu.

Ruska granata pogodila je konjički klub Harmonija u Černjihivu 17. ožujka. Štala se zapalila, radnik koji je tamo radio pustio je konje na slobodu, nažalost, jedan nije izašao na vrijeme. Ostali su se razbježali po gradu uništenom ruskim granatiranjem.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 373