Obavijesti

News

Komentari 129

Ukrajinci "odbili" napad Rusa: Htjeli ući u regiju iznad Krima

Ukrajinci "odbili" napad Rusa: Htjeli ući u regiju iznad Krima
7

Dan prije referenduma vlast u Kijevu je raspustila krimski parlament. Podsjetimo, stanovnici Krima u nedjelju će odlučivati o tome hoće li se ili ne pripojiti Rusiji

VIDEO

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je da je ukrajinska vojska u subotu odbila pokušaj ruskih vojnika da uđu u regiju koja graniči s Krimom, javlja Bild. Ministarstvo je, pretpostavlja se, mislilo na incident u pokrajini Hersonu na jugu zemlje. Naime oko 13 sati tamo se iz četiri helikoptera iskrcalo 60 ruskih vojnika, a oko 15 sati došlo ih je još 60. 

Kako javlja agencija Unian, ruski vojnici helikopterima su se spustili blizu plinskog distribucijskog centra u Arbatskaju u pokrajini Herson. Tamo su postaviti kontrolne točke i počeli zaustavljati promet. Agencija javlja da su ukrajinske snage u oklopnim transporterima krenuli da zaustave Ruse. Navodno su spriječili taj napad. 

Ukrajinski ministar obrane Aleksander Turčinov rekao je pred parlamentom u Kijevu kako sada postoji "realna opasnost od ruske invazije". 

Kijev raspustio krimski parlament

Samo dan prije referenduma vlast u Kijevu je raspustila krimski parlament. Ta se  odluka tumači kao protest. Podsjetimo, stanovnici Krima u nedjelju će odlučivati o tome hoće li se ili ne pripojiti Rusiji. 

Rusija stavila veto na rezoluciju UN-a

Rusija je u subotu stavila veto i tako spriječila prijedlog rezolucije UN-a prema kojoj bi se rezultati krimskog referenduma u nedjelju proglasili ništavnima. Od 15 članica Vijeća sigurnosti njih 13 je glasalo za rezoluciju. Rusija je bila protiv, a Kina je bila suzdržana. 

Rusija ispituje "zahtjeve za pomoć" iz Ukrajine 

Rusija je objavila kako ispituju zahtjeve Rusa iz istoka Ukrajine. Tvrde da su ih oni molili za pomoć jer kako navode "militantne skupine" planiraju formirati "istočnu frontu". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije