Obavijesti

News

Komentari 7

Ukrajinski veleposlanik iz Njemačke tvrdi: 'Steinmeier je desetljećima blizak s Rusijom'

Ukrajinski veleposlanik iz Njemačke tvrdi: 'Steinmeier je desetljećima blizak s Rusijom'

Njemačka i dalje ima previše interesa u Rusiji, poput ovisnosti o plinu, nafti i ugljenu, a Steinmeier je djelomično kriv zbog odluka dok je bio ministar vanjskih poslova i potkancelar, tvrdi Ukrajinac

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier desetljećima je politički blizak Rusiji, rekao je ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnik.

„Za Steinmeiera je odnos s Rusijom nešto fundamentalno, čak i sveto, štogod se dogodilo“, rekao je veleposlanik za njemačke novine Tagesspiegel.

Rusija nastavlja isporučivati plin kroz Ukrajinu na zapad
Rusija nastavlja isporučivati plin kroz Ukrajinu na zapad

Ruski predsjednik vjeruje da ne postoji ukrajinska nacija, jezik, kultura, pa tako ni država, kazao je Melnik.

„Čini se da Steinmeier dijeli ideju da Ukrajinci nisu narod“, dodao je o socijaldemokratskom predsjedniku.

POGLEDAJTE VIDEO IZ BUČE:

Njemačka i dalje ima previše interesa u Rusiji, poput ovisnosti o plinu, nafti i ugljenu, a Steinmeier je djelomično kriv zbog odluka dok je bio ministar vanjskih poslova i potkancelar, tvrdi Ukrajinac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

„Steinmeier je kroz desetljeća razvio paukovu mrežu kontakata u Rusiji. Mnogi ljudi koji su u vladajućoj koaliciji su isto dio nje“.

Melnik je pritom imenovao Jensa Plotnera, savjetnika za vanjsku politiku aktualnog kancelara Olafa Scholza, kao i Andreasa Michaelisa, državnog tajnika ministarstva vanjskih poslova.

Među njima ima i važnih veleposlanika, što „čini razliku“, upozorio je Melnik.

POGLEDAJTE VIDEO IZ BUČE:

On je nedavno bojkotirao koncert za solidarnost s Ukrajinom koji je organizirao Steinmeier jer ga je smatrao jasnim signalom Moskvi da njemački predsjednik ne podliježe pritiscima.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje<<