Obavijesti

News

Komentari 30

Ukrala tri milijuna eura, otišla na policiju, ali nisu joj vjerovali

Ukrala tri milijuna eura, otišla na policiju, ali nisu joj vjerovali
1

NJEMAČKA: Mira je tijekom smjene 'spakirala' 30-ak paketa s novčanicama od 200 i 500 eura. Drugi dan ju je pekla savjest pa se prijavila policiji, ali nisu joj vjerovali. Sada novca više nema

VIDEO

Mira O. (54) je 10. ožujka ove godine izvela spektakularnu pljačku. Iz sefa u zaštitarskoj tvrtki IWS Werkschutz u njemačkom Aschaffenburgu uzela je tri milijuna eura i otišla doma. Novac dosad nije nađen, no Miri sada sude. Ona je sudu rekla da se na poslu u spomenutoj tvrtki osjećala da ju mobingiraju.

- Osjećala sam se da me iskorištavaju i mobingiraju. Te kobne subote sam bila van sebe i uzela sam kolegici ključeve od sobe u kojoj svoj novac čuvaju HypoVereinsbank, Postbank i Volksbank iz obližnjeg Frankfurta. Novac sam stavila u svoj ruksak i izašla sam iz firme. Prošla sam pored zaštitara, ali nas oni nikada nisu kontrolirali - rekla je Mira na sudu.

Već u autu, dodaje, bilo joj je jasno da je napravila veliku glupost. 

- Ludila sam, vozila sam se okolo, hodala. Ujutro sam otišla na policiju i rekla sam da sam pokrala poslodavca - rekla je Mira sudu. Ali policajac u 18. frankfurtskoj postaji joj nije povjerovao i poslao ju je kući.

- Kolega je nije dobro slušao niti shvatio ozbiljno, samo je napisao formalni zapisnik i savjetovao joj da potraži pravnu pomoć - rekao je glavni istražitelj Michael S. (32).

U ponedjeljak su nakon kobne subote u ožujku u tvrtki u kojoj je Mira radila shvatili da nedostaje velika količina novca. Na snimkama su vidjeli kako je Mira tijekom smjene 'spakirala' 30-ak paketa s novčanicama od 200 i 500 eura.

Mira je za to vrijeme tražila odvjetnika. Tri dana nakon pljačke su ju policajci priveli. Rekla im je da je psihički slomljena i da ne može reći gdje je novac. Hipnozu je odbila. Krenula je potraga za njezinim ruksakom, ali je bila bezuspješna. Policija je shvatila da su Mira i njezin muž još 2014. bili osumnjičeni za pranje novca.

Muž, koji živi na Kosovu i radi kao trgovac automobilima, je od Mire dobio pola milijuna eura u gotovini, ali nije rekao za što treba novac. Rekao je da je novac dobio od kuće koju je Mira prodala. Njegova vozila Mercedes E 250 i VW Touareg bili su na Kosovu i u Švicarskoj te istražiteljima nedostupni.

Miri će presuditi u petak. Prijeti joj do deset godina zatvora, piše Bild. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu