News

Komentari 4

Ukrali 25 katalizatora u Rijeci i na Krku vrijedne 60.000 kuna

Ukrali 25 katalizatora u Rijeci i na Krku vrijedne 60.000 kuna

Primorsko-goranska policija osumnjičila je četvoricu muškaraca da su s automobila na području Rijeke i Krka ukrali 25 katalizatora s ispušnog sustava i time vlasnike oštetili za šezdesetak tisuća kuna

Četvorica u dobi od 22 do 37 godina su tijekom srpnja i kolovoza ove godine na području Rijeke te u tri navrata na otoku Krku skidala i krala katalizatore ili, kako se stručno nazivaju, katalitičke pretvarače.

U najviše slučajeva katalizatore su krali s automobila marki volkswagen i opel, ali i s fiata, audija, mercedesa, renaulta i škoda, izvijestila je voditeljica službe općeg kriminaliteta primorsko-goranske policije Blaženka Ćaćić.

Šteta po pojedinom katalizatoru je od 1500 kuna naviše.

Pretraženi su domovi i druge prostorije te vozila osumnjičenih i pronađeno je više ukradenih katalizatora i drugih predmeta koji se dovode u vezu s ovim krađama. 

Trojica uhićenih su predana protvorskom nadzorniku. Još dvojica, starosti 27 i 49 godina, sumnjiče se za kažnjiva djela prikrivanja, jer su od četvorice otkupljivali katalizatore znajući da su ukradeni.

Ćaćić je istaknula da se, prema saznanjima PU primorsko-goranske, krađe katalizatora ne događaju na području drugih policijskih uprava.

Ove godine su već uspješno riješene krađe katalizatora na području Opatije i Krka za što je prijavljeno nekoliko osoba. Ćaćić je navela da katalizatori sadrže nekoliko vrsta metala visoke cijene u malim količinama što je vjerojatni razlog interesa kradljivaca.

Najčitaniji članci