Ukrao i razbio službeni auto, a dobio samo rad za opće dobro | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 59

Ukrao i razbio službeni auto, a dobio samo rad za opće dobro

Ukrao i razbio službeni auto, a dobio samo rad za opće dobro
1

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo polovicom siječnja donijelo je rješenje o nepokretanju kaznenog postupka protiv sina Slobodana Marendića, bivšeg načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske

VIDEO

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, Postaja prometne policije, po dojavi o prometnoj nesreći dana 16. listopada 2018. provela je očevid mjesta događaja te istog dana 19-godišnjaku izdala prekršajni nalog zbog prekršaja iz čl. 51. st. 1. i čl. 199. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz čl. 234. st. 2. Kaznenog zakona, provela je Policijska uprava zadarska, Služba kriminalističke policije te je 19. listopada 2019. podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu kaznenu prijavu protiv 19. godišnjeg mlađeg punoljetnika zbog kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz čl. 234. st. 2. Kaznenog zakona, rekli su iz Općinskog državnog odvjetništva za Index. 

Pojednostavljeno, zaključili su da je rad za opće dobro dovoljna kazna za prekršaj s ukradenim očevim službenim policijskim autom, inače bivšem načelniku PU-a splitsko-dalmatinske

Podsjetimo, službenim vozilom je pijan upravljao tada 18-godišnji sin Slobodana Marendića, načelnika splitske Policijske uprave! Nakon nesreće napuhao je 1,7 promila. Nešto iza jedan sat poslije ponoći vratio se kući. No, kasnije ga je nazvala djevojka, kojoj je trebao prijevoz, a privatni Renault nije bio dostupan. Mladić se stoga 'poslužio' ključevima službenog Ford Focusa. Načelnik splitske policije spreman je preuzeti odgovornost, iako smatra da je poduzeo sve što je u njegovoj moći. Ključeve policijskog vozila sin je uzeo bez njegova znanja. Nije bilo ozlijeđenih, nije ni prevelika materijalna šteta nastala.

Ovo nije prvi put da se načelnikov službeni automobil koristio u privatne svrhe. Naime, zbog toga se protiv Slobodana Marendića već vodio disciplinski postupak. Načelnik splitske policije kažnjen je 2014. zbog teže povrede radne discipline jer su ga kolege policijskim autom odvozili i dovozili iz Splita u Solin, gdje Marendić živi.

Slobodan Marendić dao je ostavku, odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.