Obavijesti

News

Komentari 11

Ukrao karticu: 'Ne osjećam se krivim, on me zarazio HIV-om'

Marijo Š. (41) ukrao je PBZ-ovu American Express karticu i s nje u nekoliko navrata podizao novac. Kartica pripada njegovom bivšem partneru koji ga je zarazio HIV-om

VIDEO

Marijo Š. (41) iz okolice Sisak ukrao je PBZ-ovu American Express karticu da bi potom s nje, 18. svibnja ove godine, na bankomatu Erste banke u Šabanovoj ulici u Sesvetama u tri navrata u razmaku od dvije minute podigao 2000 kuna, a dan kasnije još 600 eura u Ljubljani, piše Jutarnji list.

Umirovljeni medicinski tehničar priznao je na sudu (ne)djelo, ali se ne osjeća krivim jer je ono što je učinio, kako je rekao, premala je cijena za ono što mu je Karlo V. napravio.

- Poznanstvo Karla V. i mene ima jako dugu povijest. Bili smo u intimnim odnosima. I svojevremeno me zarazio HIV-om, a tu činjenicu mi nije rekao nego tek nakon ovog kaznenog djela. Rekao sam mu razloge krađe. S obzirom na moju radnu sposobnost, doveo me na prosjački štap i oduzeo mi život. Rekao sam mu da sam u njegovu stanu našao snimke njegovih učenika koje sam također odnio u PP Sesvete zajedno s prijavom o širenju zarazne bolesti. Čak kada sam bio teško bolestan i imao meningitis, nije mi rekao za HIV. Nakon krađe, kada mi je priznao svoju zaraznu bolest, povezao sam datume i otišao na medicinsku potvrdu mog zdravstvenog stanja te mi je ustanovljen HIV - ispričao je Marijo Š. koji je, kako ističe, tadašnjeg intimnog partnera prijavio i za “raspačavanje droge i drogiranje u njegovu stanu”.

Karticu je nakon što je podigao novac, kako je priznao sucu, bacio u kanalizaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon svega Karlo mi se javio preko društvene mreže s porukama. Molio me da mu se vratim i da ćemo sve skupa riješiti. No, odbio sam ga. Suglasan sam s prijedlogom zamjenika općinskoga državnog odvjetnika da mi se zatvorska kazna zamijeni radom za opće dobro. Voljan sam to odslužiti kako ne bih išao u zatvor te da svoju obvezu odradim vremenski u roku od godine dana jer mi je, prema procjeni liječnika, toliko ostalo života. Znate, tumorske stanice su mi počele rasti. A tu je sad i HIV, a ja se ne liječim jer nema svrhe - zaključio je optuženi Marijo Š. 

Marijo je dobio šest mjeseci zatvora zamijenjenih sa 365 sati rada za opće dobro.

FOTO: Ilustracija

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!