Obavijesti

News

Komentari 51

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju opustošit će našu ligu...

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju opustošit će našu ligu...
4

Slično se dogodilo Slovencima kad su ušli u Europsku uniju. Samo, mi imamo više talentiranih mladih igrača. Već su otišli Kovačić, Radošević, Bubnjić, Mlinar, Šarić...

VIDEO

Hrvatska 1. srpnja ulazi u Europsku uniju. Sa sportskog aspekta donijet će to mnoge promjene. Hrvatski igrači više neće biti "stranci" u EU, a to bi moglo dovesti do toga da će klubovi iz Italije, Njemačke, Španjolske i ostalih zemalja "poharati" našu ligu. 

Dosad ih je u tome sprječavalo pravilo o određenom broju stranaca u klubu u odnosu na igrače iz Europske unije, ali od 1. srpnja više se neće morati brinuti. 

I prije ulaska Hrvatske u EU, na primjeru nekih transfera moglo se vidjeti što nas čeka. Prednjačila je Italija koja nam je uzela "pola lige".

Igor Bubnjić iz Belupa je otišao u Udinese, Dario Župarić prešao je iz Cibalije u Pescaru, Frano Mlinar iz Dinama u Udinese, a Tomislav Šarić iz Zaprešića u Parmu. 

Svi oni od 1. srpnja bit će igrači iz Europske unije. To bi moglo biti pogubno za Hrvatsku nogometnu ligu koja je ionako slaba. Isto se dogodilo i Slovencima kad su ušli u EU s tim da mi imamo puno više talentiranih nogometaša. 

Odlazak mladih igrača ne može biti dobra stvar za HNL, ali to je nemoguće spriječiti.

Mladi odlaze iz HNL-a

Igor Bubnjić (20) Slaven Belupo - Udinese

Nakon tek 20-ak odigranih utakmica za seniore, 20-godišnji Igor Bubnjić potpisao je petogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Udineseom. 

Dario Župarić (21) Cibalia - Pescara

Župarić je bio kapetan Cibalije, nadareni 21-godišnjak od sljedeće sezone igrat će u talijanskom drugoligašu Pescari gdje je već Hajdukov bivši napadač, Ante Vukušić.

Frano Mlinar Dinamo - Udinese

Mlinar je igrao od sedme godine u Dinamu. Bio je kapetan svih mladih selekcija. Nije dobio priliku u Dinamu, bio je na posudbi u Interu, ispao iz lige i potpisao ugovor iz snova s Udineseom.

Tomislav Šarić (22) Inter - Parma. 

Ispao iz lige i otišao u Parmu. Nakon Frane Mlinara, još jedan Interovac koji je otišao u Serie A. Inter od njegovog transfera neće dobiti ništa jer mu je ugovor istekao. Parma je to iskoristila.

Mateo Kovačić Dinamo - Inter

Sjajni mladi veznjak "modrih" otišao je u Inter i postao standardni prvotimac. Navijači i predsjednik Intera oduševljeni su Kovačićem. Inter će nakon 1. srpnja moći registrirati još jednog igrača izvan EU nakon ulaska Hrvatske. 

Josip Radošević Hajduk - Napoli

Odjeknuo je transfer Hajdukovog veznjaka Josipa Radoševića koji je stigao u Napoli. Iako još nije dobio šansu, Radošević bi je mogao dobiti uskoro i pokazati da Napoli nije pogriješio njegovim dovođenjem.

Tin Jedvaj - Roma?!

Ne nazire se kraj interesima talijanskih klubova za naše igrače. Tako je Roma poslala službenu ponudu Dinamu za mladog stopera Tina Jedvaja. Dinamo je tu ponudu odbio, no situaciju s Jedvajom prate i Milan i Juventus, kao i drugi europski velikani...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...