News

Komentari 1

Ulici ispred saudijske ambasade u Washingtonu dali su ime po ubijenom novinaru Khashoggiju

Ulici ispred saudijske ambasade u Washingtonu dali su ime po ubijenom novinaru Khashoggiju

Khashoggija, kritičara saudijske vlasti s kojom je nekad bio blizak, koji je živio u SAD-u i radio za dnevni list Washington Post, ubila je 2018. u saudijskom konzulatu u Istanbulu skupina plaćenika iz monarhije

Ulica u kojoj je veleposlanstvo Saudijske Arabije u Washingtonu preimenovat će se u čast saudijskog novinara Jamala Khashoggija, kojeg je u Turskoj ubila skupina plaćenika iz njegove zemlje, priopćile su mjesne vlasti.

Zastupnici u američkome glavnom gradu glasovali su u četvrtak za tu znakovitu inicijativu u sklopu koje će se dio ulice New Hampshire u kojoj su saudijsko veleposlanstvo i hotel Watergate preimenovati u "prolaz Jamala Khashoggija".

Khashoggija, kritičara saudijske vlasti s kojom je nekad bio blizak, koji je živio u Sjedinjenim Državama i radio za dnevni list Washington Post, ubila je 2. listopada 2018. u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu skupina plaćenika iz monarhije.

Njegovo raskomadano tijelo nikad nije pronađeno.

U izvješću američke obavještajne službe optužuje se saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda ben Salmanea da je "odobrio" ubojstvo.

"Imenovanjem ulice u kojoj je veleposlanstvo Saudijske Arabije u čast Jamala Khashoggija, Washington podiže spomenik njegovoj uspomeni koja se ne može izbrisati", navodi se u priopćenju washingtonske gradske skupštine.

Najčitaniji članci