Obavijesti

News

Komentari 8

Uljanik će tek procijeniti koliko je radnika višak u škveru 3. maj

Uljanik će tek procijeniti koliko je radnika višak u škveru 3. maj
1

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru Nada Jelinić - Starčević strahuje da će u sustavu Uljanika riječki škver 3. maj biti u apsolutno podređenom položaju

VIDEO

Oko tisuću radnika 3. maja okupilo se danas na skupu radnika u brodogradilištu kako bi od Radničkog vijeća i uprave doznali što ih čeka po okončanju privatizacijskog procesa, kad ih za dvadesetak dana u svoj poslovni sustav preuzme pulski Uljanik. Skup je bio zatvoren za  javnost, no , doznaje se, protekao je mirno i uz tek po koju upadicu i uzvik radnika nezadovoljnih što ni oni, a isto tvrde i radnički predstavnici u Nadzornom odboru, Radničkom vijeću i sindikatima, nemaju informacija o Programu restrukturiranja i planovima Uljanika s riječkim škverom.

Prema riječima Juraja Šoljića, predsjednika Radničkog vijeća, na skupu radnika je uprava  predstavila grubi nacrt Programa restrukturiranja i izvijestila da će od strane Uljanika tek uslijediti procjena viška radnika i službi koje će se pripojiti društvima grupacije Uljanika. No, naglasio je Šoljić, s predstavnicima Uljanika dogovoreno je da će se svaka mjera u preustroju odrađivati sa socijalnim partnerima da će Radničko vijeće sudjelovati u odlučivanju. Kazao je i da je Uljanik spreman potpisati socijalni sporazum kojim će jamčiti sva prava iz Kolektivnog ugovora radnicima 3. maja.

- Ljude su zanimali sinergijski učinci pa smo im prenijeli obećanje koje su nam dali predstavnici Uljanika da ćemo u roku dva tjedna dobiti Program restrukturiranja i podrobnije informacije o tome što donosi spajanje dvaju brodogradilišta, a predstavnici Uljanika najavili su da će do tada snimiti stanje u 3.maju  - kazao je Šoljić.  

Dodao je da je najvažnije u cijelom procesu da se potpiše ugovor o kupoprodaji i napokon krene restrukturiranje te da se osigura posao jer su navozi prazni. U Radničkom vijeću očekuju da će Uljanik već u srpnju postaviti novu upravu u riječki škver koja će voditi restrukturiranje jer ova je  uprava, nastavio je, zašla u slijepu ulicu i nije u mogućnosti ugovarati brodove.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru Nada Jelinić - Starčević zamjerila je Vladi i resornom ministarstvu što su od riječkog škvera "digli ruke" prije šest mjeseci, a prema , kako je rekla malo informacija koje ima o planovima Uljanika sa 3.majem, čini joj se da će u poslovnom sustavu Uljanika riječki škver biti u apsolutno podređenom položaju, razbijen na tri poduzeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa