Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
36 komentara

Umjesto 900, Željezara Sisak će na posao vratiti tek 50 ljudi

Željezara će biti orijentirana na proizvodnju specijalnih vrsta čelika, a valjaonicu će demontirati i poslati u Meksiko. Time će nestati više stotina radnih mjesta

Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Novi vlasnik Željezare Sisak talijanska tvrtka Acciearie Bertoli Safau (ABS)  tijekom sljedeće dvije godine planira na posao vratiti 50-ak od nekadašnjih 900 radnika, a željezara će nakon više desetljeća prestati proizvoditi šavne i bešavne cijevi. Potvrdio je to u četvrtak tijekom posjeta Sisku predsjednik uprave ABS Italije Alessandro Trivillin, javlja večernji.hr

Na susretu s gradskim čelnicima Trivillin je predstavio poslovne planove te tvrtke u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima, željezara bi trebala početi proizvoditi do studenog, no u znatno manjem opsegu nego prije. Umjesto na proizvodnju cijevi kao dosad, željezara će biti orijentirana na proizvodnju specijalnih vrsta čelika, a valjaonica cijevi – za koju su u ABS-u utvrdili kako je previše zastarjela da bi na njoj bila moguća tržišno isplativa proizvodnja – bit će rastavljena i poslana u Meksiko. 

Demontažom valjaonice više stotina radnih mjesta bit će izgubljeno, a novih sigurno neće biti tijekom prvih nekoliko godina.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić nije želio komentirati nešto o čemu ništa ne zna.

- Zasad je sve rekla-kazala. Nisam dobio ništa napismeno, kada dobijem onda ću vidjeti o čemu se radi, rekao je Pintarić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message