Obavijesti

News

Komentari 0

Umrla Adriana Tomašić, dugogodišnja novinarka i urednica Radio Dubrovnika

Umrla Adriana Tomašić,  dugogodišnja novinarka i urednica Radio Dubrovnika

Svoj radijski put na HR-Radio Dubrovniku počela je 1991. radeći najprije kao spikerica, potom novinarka i urednica. Od 1995. godine bila je urednica redakcije Informativnog programa

VIDEO

Dugogodišnja novinarka i urednica Radio Dubrovnika Adriana Tomašić umrla je u 61. godini života, izvijestili su u utorak s Radio Dubrovnika i istaknuli njezin nemjerljiv njezin doprinos Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju.

"Zauvijek nas je, u 61. godini života, napustila naša dugogodišnja kolegica, novinarka, urednica i, nadasve, draga prijateljica, Adriana Tomašić...Doprinos naše kolegice Adriane Tomašić Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju, nemjerljiv je, a njen glas i novinarska osobnost zauvijek će ostati upamćeni u sjećanjima naših slušatelja, i srcima nas, njenih kolega s radija, koji je nikada nećemo zaboraviti", priopćili su s Radio Dubrovnika.

Adriana Tomašić rođena je u Dubrovniku 1960., završila je Višu grafičku školu pri Sveučilištu u Zagrebu, a potom Studij komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku.

Svoj radijski put na HR-Radio Dubrovniku počela je 1991. radeći najprije kao spikerica, potom novinarka i urednica. Od 1995. godine bila je urednica redakcije Informativnog programa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od početka emitiranja emisije Prvog programa HR "Tisuću bisera" 1999., uređuje i vodi njeno dubrovačko izdanje, od 2013. do 2018. bila je glavna urednica Radio Dubrovnika.

Uredila je monografiju u povodu 70. obljetnice osnutka Radio Dubrovnika, pod nazivom "Radio Dubrovnik – 70 godina: dokument jednog vremena, grada i radija".

Za uređivanje i vođenje emisija namijenjenih braniteljima u vrijeme Domovinskog rata nagrađena je priznanjem ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1