Obavijesti

News

Komentari 12

Umrla dok je ilegalno prelazila granicu, ujak spasio dijete (2)

Umrla dok je ilegalno prelazila granicu, ujak spasio dijete (2)
1

Majka je s djetetom krenula s Kosova na put pun neizvjesnosti. Pred njima je bilo više od 600 kilometara. Policija je pronašla dijete, a majka se smrznula

VIDEO

U nekoliko je dana i noći Enisa B. Č. (28) s djetetom (2) u naručju prevalila više od 600 kilometara. Većinu je propješačila, a dio puta prevezli su je krijumčari ljudima.

Enisa je djetetu i sebi željela osigurati bolji život u nekoj od zemalja Europske unije. Sve je granične prijelaze morala prijeći ilegalno jer nigdje ne bi dobila boravišnu i radnu dozvolu. Krenula je od svog doma na Kosovu. Prethodno se povezala s krijumčarima kojima je za taj put, sumnja se, platila nekoliko tisuća eura. Hodala je kroz šume, po mećavi i temperaturama i 20 ispod nule.

U noći na nedjelju na "divljem" je prijelazu prešla granicu BiH i Hrvatske i to u blizini graničnog prijelaza Izačić. U snježnoj je noći s djetetom ušla u Hrvatsku kraj Ličkog Petrovog Sela. Tu ju je, prema prvim informacijama kojima raspolaže policija, dočekao brat Elis B. (26), koji je prije, vjerojatno isto ilegalno, došao u Hrvatsku.

No dočekao je malaksalu, iznemoglu sestru bez imalo snage da nastavi putovanje. U dogovoru s njom, uzeo je nećaka i s njim dopješačio do muškarca, tzv. veze, koji ih je u kombiju čekao na dogovorenome mjestu kako bi ih prevezao do granice sa Slovenijom.

"Veza" je preuzela dijete, brat se vratio kako bi spasio sestru. No već je bila mrtva, smrznula se. Elis se vjerojatno uplašio za nećaka. Ilegalno se vratio u BiH i sve prijavio policiji.

Nasreću, hrvatska je policija ubrzo, i to u okolici Zagreba, pronašla dijete, živo i zdravo, čuvao ga je krijumčar. Uhitili su ga. Dijete je preuzeo Centar za socijalnu skrb i privremeno su ga udomili. Lička i BiH policija utvrđuju koliko je krijumčara sudjelovalo u ilegalnom prebacivanju preko granice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...