Obavijesti

News

Umrla je Ljiljana Pranjić (54): 'Voljela je život i ljude. Do zadnje sekunde davala je sve'

Umrla je Ljiljana Pranjić (54): 'Voljela je život i ljude. Do zadnje sekunde davala je sve'

Nakon dugogodišnje borbe s karcinomom u Zagrebu je preminula Ljiljana Pranjić. Sve što je radila činila je strasno i srčano, napisala je o njoj Ivana Kalogjera, osnivačica udruge Nismo same

VIDEO

Zagrepčanka Ljiljana Pranjić preminula je u petak nakon dugogodišnje borbe s opakom bolešću o kojoj je često progovarala u brojnim intervjuima. 

Bila je zaštitno lice kampanje 'Ne odustajem', koja su pokrenule udruge koje su okupile žene oboljele od raka - Nisi sama, Sve za nju, Europa Donna Hrvatska i Oncoput.

Od nje se oprostio sociolog i kolumnist Bruno Šimleša, čiji status prenosimo u nastavku.

Dragi moji i Ljiljanini,

s nezamislivom tugom vas moram obavijestiti da je Ljiljana preminula danas ujutro. Otišla je mirno, u snu, bez bolova.

21 godinu borila se protiv beštija, do zadnje sekunde davala sve od sebe, s tim unikatnim osmijehom preko čitavog srca. Imala je neprikosnovenu volju za životom i do zadnjeg se dana dušom držala za jezgru života.

Znam da će doći trenutak kada ćemo moći slaviti njezin izvanredan život u kojem je primala i davala neograničene količine ljubavi. Ali danas nije taj dan i znam da nam ni ona ne bi zamjerila na suzama.

Uvjeren sam da Ljiljana ne žali ni za čim, no naravno, mi ćemo žaliti za njom. A kad se bar malo oporavimo, onda ćemo je svim srcem slaviti. Slavit ćemo njezin život koji je bio tako elegantno satkan od ljubavi.

Posljednji ispraćaj je na Krematoriju u četvrtak u 12h, a Ljijana je željela da ne donosite cvijeće, nego da ako imate potrebu uplatite nešto za njezine voljene udruge Sve za nju i Nismo same.

Oprostite mi, ali ne mogu više pisati. Javit ću se čim mi se srce vrati u tijelo. Znam da prava ljubav ne umire, ali trenutno ne mogu...

Od nje se oprostila i novinarka Ivana Kalogjera, osnivačica udruge Nismo same_

Zauvijek je zaspala moja Ljilja, moja Sis.

Mnogima je bila inspiracija, meni je bila i više od toga, bila mi je prijateljica. Voljela je mene, moju djecu, Nismo same…

Voljela je život i ljude. Sve što je radila činila je strasno i srčano. Kad god sam imala neku novu ideju podijelila sam je s Ljiljanom, a ona se tome veselila kao djevojčica.

Sjedim za kompjuterom i po ne znam koji put čitam njezinu posljednju poruku.

„Danas su jako loše vijesti. Nada i volja još su jake. Odluka sutra pada. Koristim priliku da ljudima koje volim kažem da ih volim. Za svaki slučaj. Dabogda uzaludno. Iako jedan volim te nikad nije uzaludan!“, napisala mi je.

Čekala sam da se ponovno javi. Poslala sam joj srce. Jedno, dva, pet, deset… Volimo te Sis, nemoj nas napustiti.

Budila sam se noću i provjeravala je li tu.

Jutros mi je prijateljica javila da je Ljiljana zaspala.

Pokušavam naći odgovor na pitanje zašto… No, ne nalazim ga.

Sis, još uvijek ne vjerujem da si otišla. Tužna sam…

Zauvijek je zaspao dio mene.

- Isuse, zaspala je zauvijek Ljiljana Pranjić. Izuzetna žena, žena hrabrost. Mene je malo mučilo što je stalno bila u karcinomima iako ih je proglašavala motivatorima za otkrivanje sebe. Ja svom nisam posvećivala pažnju. Na zadnjoj fotografiji koju je objavila, vidjela sam da je kraj blizu. Baš sam ju voljela. Onako vedru, hrabru, motivirajuću. Obrazovanu, rječitu , raspjevanu, rasplesanu. Zbogom, draga. Namučila si se, ali i znala uživati do daske - napisala je Sanja Sarnavka u oproštaju od Ljiljane Pranjić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.