Obavijesti

News

Komentari 43

Umrla na smetlištu: Donijela na Hitnu mrtvu bebu od 8 mjeseci

Umrla na smetlištu: Donijela na Hitnu mrtvu bebu od 8 mjeseci
2

Beba je živjela s roditeljima, bakom i djedom na smetlištu blizu Jelse. Majku su odmah uhitili jer ju je karlovačka policija tražila zbog krađa i premlaćivanja

VIDEO

Splitska policija istražuje smrt osmomjesečnog dječačića kojeg su u nedjelju ujutro majka Ivanka O. (24) i baka Anđelka O. (52) mrtvog donijele liječnicima Hitne pomoći u Jelsi na otoku Hvaru. Dežurni liječnik pokušao je reanimirati bebu, no bilo je kasno. Na tijelu dojenčeta nije bilo vidljivih ozljeda. Beba je umrla na jelšanskom smetištu, gdje je živjela s majkom, njenim suprugom Slavkom A. (29), bakom i djedom. Tijelo bebe preuzeli su djelatnici pogrebne tvrtke Lovrinac i odnijeli ga u Split na obdukciju. Dežurna patologinja zatražila je obavljanje histoloških nalaza, poslije kojih će moći pouzdanije reći uzroke smrti.

Istražujući smrt bebe, policija je otkrila da Ivanku traži karlovačka policija zbog razbojstva, a tamošnji Županijski sud jer treba odležati kaznu zbog krađe. Nakon što su je ispitali, odvezli su je u karlovački zatvor. Mlada majka već je dvaput bila udana za muškarce koji su sada u zatvoru zbog ubojstva starih i nemoćnih.

Djetetov otac i Ivankin bivši suprug Milan Mikić prošle je godine u Plaškom zadavio 88-godišnju staricu. Danima se od policije skrivao u šumi. Čak je i Ivanku, tada u poodmakloj trudnoći, bosonogu tjerao da hoda šumom dok ga nije uhvatila policija.

Prije veze s Mikićem Ivanka je bila u braku s Nikom Batljanom zvanim Riža. On, Ivankini maloljetni brat Goran i polubrat Ivica prebili su u Banjoj Luci 2007. godine Ivu Bartulovića (67). Dok se trojac iživljavao nad muškarcem, Ivanka je čuvala stražu u automobilu. Naposljetku su muškarcu, koji je poslije preminuo u bolnici od ozljeda, ukrali su nešto više od 1000 kuna.

Batljan i Ivica osuđeni su na pet i pol godina zatvora, maloljetni Goran završio je u popravnom domu, a Ivanku su oslobodili jer nije bilo dovoljno dokaza da je sudjelovala u ubojstvu. U vrijeme suđenja 2007. već je imala dvoje djece i treće na putu.

Zbog 300 kuna mučki zadavio staricu - dobio 30 godina zatvora

Ivankin drugi suprug Milan Mikić 30. lipnja 2010. zadavio je u Plaškom 88-godišnju Anu Klipe. Mikić je ušao u staričinu kuću. Tražio je da mu da novac, a nakon što je odbila, počeo ju je udarati i daviti. Nakon što je prekopao kuću, ukrao je tek 300 kuna. Mikić je prvo priznao, a potom negirao zločin. Karlovački sudac Ante Ujević na suđenju koje je trajalo samo jedan dan osudio ga je na 30 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi