News

Komentari 0

Umro poznati splitski beskućnik Jeremija: 'Bio je duša ulica'

Umro poznati splitski beskućnik Jeremija: 'Bio je duša ulica'

Dragan Jeremić, kojeg su zvali i najpoznatijim splitskim beskućnikom, preminuo je u policijskoj postaji. Uhićen je zbog remećenja javnog reda i mira, a iz udruge MoSt kažu da je odbijao njihovu pomoć

Na Badnjak je u II policijskoj postaji u Splitu iznenada preminuo mušarac, nakon što ga je policija privela radi narušavanja javnog reda i mira. Radi se o Draganu Jeremiću, poznatijem pod nadimkom Jeremija, 52-godišnjaku koji već sedam godina živi na ulici. Nekada je živio na Skalicama, a u beskućništvu je završio s majkom. Ona je smještena na sigurno, ali on nije htio živjeti s njom. 

- Gospodin nije bio naš korisnik jer nije htio, nažalost, ali to je bio njegov izbor. Godinama smo mu nudili pomoć, ali ju je odbijao. Ne možete prisiliti nekoga da prihvati pomoć - rekli su nam kratko iz splitske udruge MoSt koja brine o potrebitima, a imaju i smještajne jedinice za beskućnike.

Bio je u  teškom je zdravstvenom stanju, ovisan o alkoholu, ali nije htio ući u kola Hitne pomoći, niti na liječenje. Odbijao je i pomoć Centra za socijalnu skrb.  

Policija je objavila što se dogodilo:

Sinoć, pola sata prije ponoći u sobi za zadržavanje u II. Policijskoj postaji u Splitu preminuo je 52-godišnji muškarac prema kojem su policijski službenici postupali zbog narušavanja javnog reda i mira. Prije privođenja u policiju odveden je u bolnicu radi pregleda, te kada nije zadržan na liječenju doveden je u službene prostorije za zadržavanje radi otrježnjenja zbog stanja alkoholiziranosti i potom provođenja istraživanja. Policijski službenici su pratili 52-godišnjaka u prostoriji za zadržavanje i uočili da u jednom trenutku nije kontaktan te je pozvana ekipa HMP koja je utvrdila njegovu smrt bez tragova ozljeđivanja. O događaju je obaviještena zamjenica ŽDO-a te je naložen očevid i medicinska obdukcija te je tijelo prevezeno na Odjel patologije. Očevidom nije utvrđena nasilna smrt.

Nižu se reakcije Splićana na njegovu smrt.

- Bit će jako čudno bez njega. Falit će. Svaki dan je šetao ulicama i vikao, navikli smo, to je Jere - kažu nam Splićani koji su ga poznavali. Tvrde da su ga u posljednje vrijeme viđali u centru grada, a da je ljetos spavao svaku večer na Ovčicama. Odbijao je pomoć.

Mnogi su se i na društvenim mrežama oprostili od njega.

- Adio, Jere. Neka ti se odmore i duša i tilo - samo je jedan od komentara.

 

Najčitaniji članci