Obavijesti

News

Komentari 129

UN: Ubojstvo Davida Hainesa je kukavičluk i barbarski čin

Vijeće UN-a je poručilo i da se Islamsku državu mora pobijediti te da se moraju iskorijeniti nasilje i mržnja koju ona promiče. Osvetu je najavio i David Cameron

VIDEO

Ubojstvo britanskog humanitarca Davida Hainesa (44) osudilo je i Vijeće UN-a. Rekli su da je smaknuće "kukavičko i gnjusno".

- Ovaj zločin podsjeća na sve veće opasnosti kojima se humanitarni radnici svakodnevno izlažu u Siriji - poručilo je Vijeće. Poručilo je i da se Islamsku državu mora pobijediti te da se moraju iskorijeniti nesnošljivost, nasilje i mržnja koju ona promiče. 

- Takav barbarski čin samo pojačava našu odlučnost da potaknemo vlade na borbu s IS-om, Frontom al Nosrom i s drugim džihadističkim skupinama - poručilo je Vijeće i odmah zatražilo puštanje ostalih taoca. 

David Haines, britanski državljanin oženjen Hrvaticom iz Siska i otac dvoje djece, otet je u Siriji prije 18 mjeseci. On je treća žrtva džihadista. Prvog su pogubili američkog novinara Jamesa Foleya (41). Nakon njega ubijen je američki novinar Steven Sotloff (31). U videu smaknuća Davida Hainesa militanti su zaprijetili ubojstvom vozaču taksija iz Manchestera Alanu Henningu (47) koji je u Siriju otišao kako bi pomogao izbjeglicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cameron: Oni nisu muslimani, oni su čudovišta

Britanski premijer David Cameron je poručio militantima da će se osvetiti.

- Uhvatit ćemo ubojice. Oni nisu muslimani, oni su čudovišta - rekao je Cameron. Britanci i Amerikanci traže "Džihad Johna", odnosno skupinu militanata koja otima i ubija njihove državljane. Pokrenuli su akciju "visokog rizika", a sad im je prioritet pronaći Alana Henninga. Vjeruje se kako se Henning nalazi u mreži podzemnih tunela ispod grada Raqqa u sjevernoj Siriji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1