Obavijesti

News

Komentari 33

'Unijeli ste svjetlost i radost u našu skoro peteročlanu obitelj, hvala vam na darovanom autu'

'Unijeli ste svjetlost i radost u našu skoro peteročlanu obitelj, hvala vam  na darovanom autu'
4

Gega Jozić iz Bjelovara odlučio je pokloniti svoj Renault Clio obitelji iz Petrinje kojoj je potreban automobil. Danas je ključeve predao Luki Turkoviću iz Petrinje čiji je podstanarski stan potpuno uništen u potresu

VIDEO

U dvorištu obiteljske kuće u bjelovarskom prigradskom naselju Gudovac u ponedjeljak su reporteri 24 sata prisustvovali primopredaji osobnog automobila Clio, koji je 65-godišnji Gega Jozić poklonio Luki Turković iz Petrinje.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Posveta za sve stradale u potresu 02:01

Sam čin je odisao emocijama koje su nadvladale obojicu muškaraca. Nakon što mu je predao ključeve i dokumentaciju, darodavatelj je zagrlio 27-godišnjeg mladića. Ni ovaj nije mogao ostati ravnodušan. U glasu koji mu je podrhtavao, Jozić mu je rekao neka mu bude sa srećom i da Bog više nikada ne da da se takvo što dogodi.

Bjelovarac velikog srca

Suzdržavajući suze, Luka Turković je, otac dvije kćeri, s trećom na putu, tihim glasom rekao da se nikada ne bude mogao odužiti Jozićima na dobroti.

Bjelovar: Poklonio automobil obitwelji nastradaloj u potresu u Petrinji

- Nemam riječi kojima bih izrazio divljenje i poštovanje prema vama i vašoj gospođi Terezi, jer ste se pokazali u svjetlu kakvom se mogu samo pokazati roditelji. Da nemam dvoje, a uskoro i troje male djece, ne bih prihvatio dar kojim ste mi vi nakon teških dana i razornog potresa koji nas je pogodio u Petrinji, unijeli svjetlo i radost u našu obitelj, koja je ostala bez krova nad glavom – kazao je Luka Turković, kojeg je u Bjelovar dovezao kolega iz Petrinje, jer Jozić nema vozačku tako da nije mogao auto odvesti u grad u kojem nakon serije stravičnih potresa gotovo da nije ostala cigla na cigli.

'Poklanjamo svoj Clio obitelji s Banovine. Kome je potreban automobil, neka nam se javi'
'Poklanjamo svoj Clio obitelji s Banovine. Kome je potreban automobil, neka nam se javi'

Prije odlaska sredili su formalnost oko prijenosa vozila, a Jozić je novom vlasniku dao novac za troškove prijepisa, te napunio rezervoar benzinom do čepa. Ostavio mu je i bjelovarske registarske pločice, jer je to novi vlasnik zamolio kako bi svima koji ga pitaju od kud mu auto s tim registarskim oznakama, mogao kazati da je to dar Bjelovarca velikog srca.

'Pričat ću svojim curicama od dobrim ljudima iz Bjelovara'

U razgovoru, Turković je rekao kako su on i supruga i dvije curice podstanari, ali je taj stan sravnjen sa zemljom, te su se privremeno smjestili u Bibinju kod Zadra, gdje 23-godišnja Marina, koja treba za dva mjeseca roditi, čuva trudnoću. Luka je svaki dan u Petrinji gdje radi na otklanjanju posljedica potresa.

Bjelovar: Poklonio automobil obitwelji nastradaloj u potresu u Petrinji

- Budem mojim curama, Lei koja ima 2,5 godine i Mii, koja je navršila godinu dana kad malo porastu pričao o dobrim ljudima iz Bjelovara i vjerujem da ćemo ih jednog dana posjetiti, jer je to gesta koja zaslužuje naklon do zemlje – izgovorio je Luka Turković i sjeo u automobil te ozarena lica mahnuo bivšim vlasnicima i krenuo put Petrinje. Rekao je da ga tako čeka puno posla.

I djeca šalju pomoć stradalima u potresu: Nadam se da će te moje igračke malo razveseliti
I djeca šalju pomoć stradalima u potresu: Nadam se da će te moje igračke malo razveseliti

Nakon što je Turković krenuo na put, Jozići su potreseni scenom i riječima mladog oca koji jedini radi u uskoro peteročlanoj obitelji, kazali da im je srce na mjestu.

- Vidjevši snimke razorene Petrinje, Gline… to nas je jako pogodilo i nakon što smo kupili namirnica za 800 kuna i poslali u Banovinu, odlučili smo prije povratka u Švicarsku gdje živimo zadnjih 40 godina, pokloniti Clio koji je stajao u garaži u Bjelovaru – pojasnio je drhtavim glasom Jozić.

Bjelovar: Poklonio automobil obitwelji nastradaloj u potresu u Petrinji

Dodaje da ljudima bez obzira na vjeru i naciju, kad je u nevolji treba pomoći. Četvero njihove djece i devetero unučadi živi u Bernu, gdje je Gega zaradio mirovinu, i ovih dana se, kako je kazao, sretan vraća svojoj mnogobrojnoj obitelji u Švicarsku.

Na kraju se zahvalio i 24 sata te gradonačelniku koji su mu pomogli u odabiru obitelji kojoj je darovao automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.