Obavijesti

News

Komentari 278

'Uništio nam je živote, a on je dobio tek dvije godine zatvora'

'Uništio nam je živote, a on je dobio tek dvije godine zatvora'
3

Suvlasnik One2playa Dejan Maćešić (44) mora u zatvor na dvije godine zbog smrti motociklista. Obitelj poginulog Siniše Smiljanića (23) je ogorčena niskom kaznom

VIDEO

Moja  je supruga završila na psihijatrijskom bolničkom liječenju, a on će iz zatvora izaći nakon polovice izdržane kazne i nastaviti živjeti. Uništio nam je živote, ogorčen je Milenko Smiljanić, otac poginulog Siniše (23).

Dejan Maćešić (44), suvlasnik One2playa, mora u zatvor na dvije godine jer je pijan izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo motociklist Siniša Smiljanić. Odluka je to Županijskog suda u Zagrebu. 

Sredinom svibnja potvrdili su presudu koju je Maćešiću u prosincu 2012. izrekla Renata Pražetina Kaleb, sutkinja Općinskog kaznenog suda.

Roditelji poginulog mladića žalili su se na visinu kazne. Za kazneno djelo koje se Maćešiću stavljalo na teret Zakonom je predviđena kazna zatvora od tri do deset godina. Sud ih je odbio.

Obitelj podiže privatnu tužbu protiv Maćešića, ali i protiv institucija

Razočarana obitelj Smiljanić stoga je najavila podizanje privatne tužbe protiv Maćešića zbog duševnih boli, ali i protiv državnih institucija, u prvom redu policije i Državnog odvjetništva, za koje smatraju da nisu odradili svoj posao kako treba.

- Oduzeti slobodu nekome nije ništa u usporedbi s oduzimanjem vlastitog djeteta – dodao je Milenko.

Sutkinja Pražetina Kaleb proglasila je Maćešića krivim jer je 7. srpnja 2012., s najmanje 1,89 promila alkohola u krvi, na križanju Savezne Republike Njemačke i Avenije Dubrovnik u Zagrebu ušao u raskršće na crveno svjetlo i usmrtio motociklista.

Dobio kaznu ispod minimuma jer je i obiteljski čovjek?!

Izricanje kazne ispod zakonskog minimuma obrazložila je brojnim olakotnim okolnostima. 

Među njima i jer se pokajao te priznao krivnju, pogođen je onim što se dogodilo te je nakon nesreće bio u višemjesečnom psihijatrijskom tretmanu. Osim toga je obiteljski čovjek.

Maćešić ima i petogodišnju zabranu vožnje koju, tvrde Smiljanići, ne poštuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije