Obavijesti

News

Komentari 223

Roditelji Dine Molnara: Bio je pošten i to ga je stajalo života

Roditelji Dine Molnara: Bio je pošten i to ga je stajalo života
1

Unutarnja kontrola policije prilikom istrage utvrdila je manje nepravilnosti kod nekoliko policajaca. Navodno je riječ o njih troje. Očekuje ih stegovni postupak

VIDEO

Devet dana nakon smrti policajca Dine Molnara, njegovi roditelji Josip i Draga Molnar po prvi puta su se obratili javnosti  i tvrde: 'Ne vjerujemo da se ubio'. 

- Bio je pošten i to ga je stajalo života. On mi je rekao da nikad na sebe neće ruku dići - rekla je majka Draga za Dnevnik 3 HRT-a.  Otac Josip, pak, kaže da se Dino te kobne noći otišao naći s prijateljicom, na odlasku je pozdravio roditelje, digao ruku  i otišao. 

Josip i Draga Molnar samo traže da se dozna istina. U četvrtak je njihov sin trebao proslaviti rođendan.

Kreću stegovni postupci protiv troje policjaca

Ravnatelj policije Vlado Dominić u utorak je bio u službenom posjetu PU međimurskoj. S djelatnicima je razgovarao o radu granične policije i policije općenito, a osvrnuo se i na nalaz istrage koja je provedena u PU međimurskoj vezane za samoubojstvo policajca Dine Molnara. Najavio je da će protiv nekoliko službenika biti pokrenuti stegovni postupci zbog 'pogrešaka u metodologiji'. Isto je potvrdio i glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić koji je kazao da je riječ o manjim nepravilnostima. 

Večernji list doznaje kako se navodno radi o troje policijskih službenika

Na nalog ministra Ranka Ostojića i izvršenim uvidom Ravnateljstvo policije objavilo je nalaz istrage i na internetskim stranicama MUP-a. Priopćenje donosimo u cijelosti. 

'Pritužba je većim dijelom neutemeljena'

''Policijski službenici Službe za unutarnju kontrolu MUP-a i Službe za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije Ravnateljstva policije proveli su izvanredni nadzor u PU međimurskoj, a vezano uz pritužbu pokojnog policijskog službenika PP Mursko Središće Dine Molara.

Naime, pokojni Dino Molnar je krajem prošle godine Unutarnjoj kontroli MUP-a podnio pritužbu u kojoj je naveo niz konkretnih događaja ukazujući na moguće nezakonite radnje i propuste pojedinih rukovoditelja i policijskih službenika PU međimurske.

Obavljenim nadzorom u PU međimurskoj Unutarnja kontrola MUP-a je utvrdila da je pritužba Dine Molnara većim dijelom neutemeljena. Utvrđena je utemeljenost pojedinih navoda u pritužbi koji se odnose na propuste u primjeni metodologije rada. U skladu s tim rukovoditeljima PU međimurske naloženo je poduzimanje određenih aktivnosti kako bi se takvi propusti izbjegli u budućem radu. Temeljem izvješća Unutarnje kontrole protiv nekoliko policijskih službenika pokrenut će se disciplinski postupak.

Što se tiče navoda o ometanju u napredovanju nadzor je utvrdio da je policijski službenik Dino Molnar na svoje traženje premješten iz PU dubrovačko-neretvanske u PU međimursku, a 2008. godine na svoj zahtjev i uz suglasnost načelnika PU međimurske upisao je preddiplomski stručni studiji kriminalistike. Nakon završetka studija, podnio je zahtjev za nastavak školovanja na specijalističkom diplomskom stručnom studiju kriminalistike za što nije dobio suglasnost načelnika policijske uprave obzirom da nije bilo potreba službe za visokom stručnom spremom .

Budući da je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu također zaprimilo pritužbu Dine Molnara, sve prikupljene obavijesti, utvrđene u izvanrednom nadzoru, dostavit će se navedenom državnom odvjetništvu.''


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C