Obavijesti

News

Komentari 82

Upravitelj crkve ogradio se od kontroverzne mise u Prozorju

Upravitelj crkve ogradio se od kontroverzne mise u Prozorju

Tijekom propovijedi koja je djelomično bila i politički govor, pater Dominik Gerbic govorio je o lokalnim izborima, 'bradatim sveštenicima' i na kraju mise HTV se morao ispričati i ograditi od njegovih izjava

VIDEO

Upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju kod Dugog Sela p.Ilija Grgić ogradio se u utorak od stajališta izrečenih u propovjedi na misi u nedjelju, 25. travnja, koju je prenosio HRT3 i izrazio žaljenje zbog političkog dijela propovjedi. 

- Budući da sam odgovoran za organiziranje rasporeda svećenika predslavitelja svetih misa nedjeljama što ih izravno prenosi HRT na 3. programu iz crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju, nakon što sam prethodnih nedjelja te mise predvodio sam, za nedjelju, 25. travnja, zamolio sam da predvoditelj bude fr. Dominik Kristijan Gerbic, član Hrvatske dominikanske provincije - pojasnio je p. Grgić.

Svećenik na TV misi govorio o 'sveštenicima opasnih namjera' i kome ne dati glas na izborima
Svećenik na TV misi govorio o  'sveštenicima opasnih namjera' i kome ne dati glas na izborima

Njega je pozvao, kaže, vodeći se dobrom vjerom i činjenicom da je fr. Dominik doktorand te je smatrao da ga može zamoliti za ovu uslugu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iskreno mi je žao što su se u njegovoj propovijedi pojavili trenuci koji se mogu razumjeti kao politički govor, prokazivanje ili sugeriranje određenih ideja. Na sadržaj propovijedi niti mi priliči, niti mogu imati utjecaja, niti mi je bila namjera ni želja da euharistijsko slavlje potiče bilo kakvu polarizaciju u društvu - istaknuo je p. Grgić te se ispričao vjernicima.

- Za sve neugodnosti koje imaju vjernici zbog nedjeljne propovijedi izrečene u Prozorju, iskreno se ispričavam - naveo je upravitelj crkve u Prozorju.

Kako su ranije izvijestili mediji, svećenik Kristijan Gerbic na početku nedjeljne propovjedi rekao je da će govoriti o sintagmi dobrog pastira, međutim, jedna od tema o kojoj je govorio bili su i nadolazeći lokalni izbori. Na kraju mise HRT-ov komentator napomenuo je da se ograđuju od njegovih političkih stavova.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina