Obavijesti

News

Komentari 43

Upravni sud ipak je odgodio blokadu računa grada Zagreba

Upravni sud ipak je odgodio blokadu računa grada Zagreba
3

Upravni sud je prihvatio žalbu grada Zagreba. Smatra da bi se gradu prisilnom naplatom od 337 mil. kn, što je pet posto proračuna, nanijela nenadoknadiva šteta

VIDEO

Upravni sud u Zagrebu prihvatio je žalbu Grada Zagreba te odgodio izvršenje rješenja Ministarstva financija po kojem je Grad Zagreb u državni proračun trebao uplatiti 337 milijuna kuna. Time je odgođena i blokada gradskog računa pa su do okončanja sudskog spora građani Zagreba sigurni da neće ostati bez tolikog novca. 

Rok za uplatu istekao je jučer, a kako Grad novac nije uplatio, očekivalo se da će Ministarstvo financija ovih dana blokirati njegov račun i izvršiti prisilnu naplatu. Prema obrazloženju Upravnog suda, odgoda izvršenja uplate donesena je jer iznos od 337 milijuna kuna čini 5 posto gradskog proračuna pa bi njegovom nasilnom naplatom u gradu nastupila nenadoknadiva šteta. 

– Republika Hrvatska ne može pretrpjeti nikakvu štetu zbog odgode jer prihod po osnovi rješenja nije ni predviđen kao prihod državnog proračuna za 2012. godinu – piše u obrazloženju suda. 

Hoće li i kada Grad morati uplatiti sporan novac ili će država čak Gradu morati vratiti prijašnjih godina uplaćenih 205 milijuna kuna, odlučit će Upravni sud u redovitom  postupku, a pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić kazao je kako vjeruje da će i ondje Grad obraniti svoje teze. 

Kojić: Ovo je potvrda da je vladalo stanje nereda

– Ovo je potvrda da je vladalo stanje nereda jer po rješenju ministarstva nismo imali pravo na žalbu pa smo novac morali uplatiti u zadanom roku. Ovom odlukom uspostavljen je red i ravnoteža između obje strane u sporu pa sud može mirno donijeti svoju odluku – kazao je Kojić. 

Osudio je i brojne zastupnike u Gradskoj skupštini (esdepeovce) koji su tražili da se odluka ministarstva poštuje bez pokušaja žalbi čime bi brojne zdravstvene i socijalne institucije u gradu ostale bez nužnog ulaganja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe