News

Komentari 39

Upucali i ubili mlade policajce u Njemačkoj: Uhitili su dvojicu, ubojica je imao pomagača

Upucali i ubili mlade policajce u Njemačkoj: Uhitili su dvojicu, ubojica je imao pomagača

U okrugu Kusel in der Pfalz dvojica policajaca smrtno su ozlijeđena pucnjem tijekom prometne kontrole. Počinitelji su pobjegli. Policija je počela veliku potragu. Uhvatili su dvojicu

Njemačka policija je uhvatila Andreasa Johannesa Schmitta (38) iz Saarske. Sumnjiče ga da je pucao na policajku (24) i njezinog kolegu (29). Uhićeni se nije opirao, a policiji se sam javio preko svoje odvjetnice.

Ubrzo je objavljeno kako je policija uhvatila i muškarca (32) za kojeg se pretpostavlja da mu je bio pomagač. 


Podsjetimo, mlada policajka i njezin kolega su u noći na ponedjeljak tijekom kontrole prometa zaustavili sumnjivo vozilo. U prtljažniku su našli mrtvu divljač. Nakon što su to dojavili kolegama, netko je počeo pucati po njima.

Policija je odmah pretpostavlja da je bilo više napadača jer je zadnja poruka koju su dobili od kolega bila: 'Pucaju na nas'. Policajku i njezinog kolegu upucali su u glavu. Mlada žena je na mjestu preminula, a njezin kolega je bio živ kad su došli drugi policajci. Preminuo je do dolaska hitne pomoći.

Policija pretpostavlja da su napadači počeli pucati iznenada. Policajac je uspio uzvratiti pucnjavu dok njegova kolegica nije uspjela izvaditi pištolj iz futrole. 


Policija je odmah krenula u potragu za napadačima. Prvo su identificirali Schmitta čije su dokumente našli na mjestu zločina. On se bavi trgovinom divljači. Jedan od dvojice prilikom uhićenja na sebi imao mesarsku pregaču. 

Policija je objavila Schmittovu fotografiju.

Schmitt je policiji poznat od ranije jer je pobjegao s mjesta nesreće. Schmitt ima oružje koje legalno posjeduje. Obojica osumnjičenih su uhvaćeni u Sulzbachu, piše Bild. 

Istraga i dalje traje. Policija ne isključuje da je bilo još napadača. 

Najčitaniji članci