Obavijesti

News

Komentari 135

Uputili javni poziv Smokvici da se 'žene dođu malo proveseliti'

Uputili javni poziv Smokvici da se 'žene dođu malo proveseliti'
4

Neženje iz Levanjska Varoši tvrde kako je kod njih 70 posto općine pod šumom. Kažu kako će žene iz Smokvice biti zadovoljne ukoliko dođu jer nisu alkoholičari

VIDEO

Na njega smo naišli ispred prostorija lokalnog vatrogasnog društva gdje se okupilo poveće društvo radeći ogradu za igralište nogometnog kluba Dilj iz Levanjske Varoši. Naravno, nitko od njih nije oženjen. A i noć ranije su ispred lokalne trgovine slavili do kasno u noć vijest koja je njihovo mjesto uvrstila u sve medije. 

- Napokon se Levanjska Varoš više neće spominjati u kontekstu rodnog mjesta predsjednika Dinama, Mirka Barišića, ili po ženskom samostanu Hrvatski Karmel u kojem obitavaju 24 časne sestre Karmelićanke - pričaju neženje iz Levanjske Varoši.

Josip Raković odmah domeće slavonski bećarac kojim nudi svoje objašnjenje priče: "Kad rodi vinograd na Dravi, onda će se ženiti bećari"! Ili, "da je dobro imati ženu, dragi Bog bi je imao".

Kod nas je 70 posto općine pod šumom, dođu li žene iz Smokvice ovdje bit će zadovoljne

Slavko Tidlačka, načelnik Levanjske Varoši, uputio je javni poziv svom kolegi iz korčulanske Smokvice, koja je ponijela primat među mjestima s najvećim brojem neudanih žena, "da se dođu malo proveseliti, da se naši neoženjeni upoznaju s njihovim neudanima, da se spoje Slavonija i Dalmacija, nikad ne znaš što može biti".

- Kod nas je 70 posto općine pod šumom, dođu li žene iz Smokvice ovdje bit će zadovoljne. Naši muškarci možda jesu neoženjeni, ali nisu alkoholičari ili kriminalci, naprosto su idealni za ženidbu - tvrdi Slavko Tidlačka.

Marijan Šimić (53) misli da ne treba čekati dolazak žena iz Smokvice u Levanjsku Varoš nego da se sve neženje iz Levanjske Varoši vatrogasnim kolima hitno upute u Smokvicu.

S druge strane, i njima i nama je ne voda nego vatra došla do grla, možemo je samo zajedno ugasiti

- Ionako je turistička sezona, trebat će im pojačanje u ljudstvu za zaštitu od požara. S druge strane, i njima i nama je ne voda nego vatra došla do grla, možemo je samo zajedno ugasiti - priča Marijan Šimić.

Shvatio je Marijan da nema ništa od slavonskih šljiva i jabuka, "spas je samo u dalmatinskoj smokvici".

Ivan Rotim (24) već sad zna da će, kad su žene u pitanju, ići Marijanovim stopama. Kaže, "vjerovao sam u izvor ljekovite vode u susjednoj Breznici, ali otkako su to preuzeli stranci nama više nema spasa".

- Nekad se iz sela organizirao 'trag' i žene su kočijama išle u Bosnu po muževe. Sad je, izgleda, došlo neko drugo vrijeme te ćemo mi morati u Bosnu po žene - priča Ivan Rotim.

U općini Levanjska Varoš od 11 sela dva su u potpunosti napuštena, kao što je i u selu Levanjska Varoš napušteno skoro 40 kuća. Od društvenih događanja postoje samo lokalni nogometni klub Dilj, kojeg često Mirko Barišić donira kompletima dresova, vatrogasno društvo i lovačko društvo. No, najznačajnija "institucija" je lokalna trgovina ispred koje svaku večer točno u 19 sati počinje okupljanje. I prebrojavanje – provjerava se da se netko slučajno dan ranije nije oženio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe