Obavijesti

News

Komentari 156

USKOK ih optužio, ali i danas imaju funkcije i plaće. Ona koja ih je prijavila je dobila otkaz!

USKOK ih optužio, ali i danas imaju funkcije i plaće. Ona koja ih je prijavila je dobila otkaz!
6

Adrijana Cvrtila je hrabro snimila svoje nadređene iz HDZ-a i HSLS-a i sve prijavila USKOK-u, a danas je na ulici: Nije mi žao i sve bih opet ponovila, ali sam razočarana u sustav koji stvara plodno tlo za lopovluk

VIDEO

"Ma šuti. Nemoj raspravljati. Nemoj u to uopće ulaziti. Ako smo obećali, onda radi to tako. Napravi i šuti. Okreni glavu. Radiš nam političku štetu. Radiš protiv interesa koalicije, protiv interesa HDZ-a. Ne možeš tako. Ti to ne kužiš. Nije to tvoja privatna firma. Ne možeš tako raditi. Ne možeš bez stranačke podrške, tebe će ovi pojesti drugi dan."

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Babić, Kljakić i Cvrtila VIDEO

To je samo dio tajno snimljenih razgovora koje je načinila bivša direktorica kutinske Eko Moslavine Adrijana Cvrtila i koje su ekskluzivno objavila 24sata. Na snimci joj tadašnji HSLS-ov predsjednik gradskog vijeća Kutine Davor Kljakić i njoj stranački nadređeni objašnjava kako mora zapošljavati politički podobne. Gradonačelnik Kutine je HDZ-ov Zlatko Babić, a objavili smo i njegove snimke gdje Cvrtili sugerira zapošljavanja. 

USKOK optužio gradonačelnika Kutine i još trojicu za trgovanje utjecajem i podmićivanjem
USKOK optužio gradonačelnika Kutine  i još trojicu za trgovanje utjecajem i podmićivanjem
Kutinski gradonačelnik Babić na konferenciji o aferi političkog zapošljavanja

Adrijana Cvrtila nije okrenula glavu. Sve snimke je predala USKOK-u, objasnila je koga je i kako morala zaposliti. USKOK je prije godinu dana uhitio i Babića i Kljakića i još dvojicu vijećnika, Darka Kouseka i Dražena Kindermana. USKOK je upravo i objavio da je podigao optužnicu protiv sve četvorice. Babića se tereti da je preko Kljakića naložio Cvrtili da zaposli Kindermanova sina. Kousek je dobio višu plaću. Obojica su zauzvrat podržali proračun i tako osigurali kontinuitet Babićeve vlasti. Kljakića se tereti da je nalagao još niz nezakonitih zapošljavanja stranačkih podobnika. 

Pokretanje videa...

Zlatko Babić, Adrijana Cvrtila, Davor Kljakić VIDEO

A gdje su svi akteri danas, godinu i pol nakon što su 24sata u seriji članaka objavila snimke i Cvrtilino svjedočenje kako je morala zapošljavati ljude u gradsko komunalno poduzeće? Jedino je zviždačica Cvrtila izgubila posao!

Svi ostali su na svojim mjestima i s dobrim plaćama. Dodatno, Cvrtila je dobila i devet tužbi za klevetu od danas optužene četvorke.

Eko Moslavina: Postupili smo po odluci suda i Adrijani Cvrtili omogućili faktični rad
Eko Moslavina: Postupili smo po odluci suda i Adrijani Cvrtili omogućili faktični rad

-Nije mi žao zbog ničeg i ponovila bih sve usprkos pravnim tegobama.I dalje smatram da bi svatko trebao tako postupiti i prijaviti. Nisam nezadovoljna, ali jesam pomalo razočaran u naš sustav koji je takav da stvara plodno tlo za lopovluk, a oni koji prijave kriminal redovno otrpe štetu – kaže nam Cvrtila.

Gradonačelnik Babić i ostali u Skupštini su Cvrtilu prvo smijenili, a zatim joj je novi direktor dao i otkaz. Za tužbe koje je podigla za nezakonit otkaz i kršenje zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti na sudu u Kutini u 13 mjeseci nije održano niti jedno ročište. Trgovački sud u Zagrebu je prije mjesec dana nepravomoćno odbio njenu tužbu za nezakonit opoziv s mjesta direktorice. Čeka se pravomoćna presuda.

Zlatko Babić je proveo četiri mjeseca u istražnom zatvoru i za to vrijeme je primao gradonačelničku plaću. Napustio je HDZ i sada je nezavisni, ali se po izlasku iz zatvora vratio na gradonačelničko mjesto i vodi Kutinu. HDZ-ovi vijećnici ga i dalje podržavaju, pa uz pomoć svoje bivše stranke vlada i danas. To nije sporno vrhu stranke s Andrejom Plenkovićem koji se zaklinje u borbu protiv korupcije. 

Zviždačica Cvrtila: 'Život mi se pretvorio u pakao, ali ne žalim za ničim. Opet bih sve ponovila'
Zviždačica Cvrtila: 'Život mi se pretvorio u pakao, ali ne žalim za ničim. Opet bih sve ponovila'

Davor Kljakić nije više u HSLS-u, ali je još uvijek vijećnik i svojom rukom podupire Babića. Dražen Kinderman je potpredsjednik gradskog vijeća i kao vijećnik podupire Babića. Darko Kousek nije dobio otkaz u Eko Moslavini, štoviše, novi direktor kojeg je postavio Babić ga je i unaprijedio na veću plaću. Kindermanov sin čije zapošljavanje inkriminira USKOK je dobio ugovor na neodređeno u Eko Moslavini. 

Cvrtilu u Kutini ne želi nitko zaposliti, kaže nam. Kroz udrugu Pomak koju je osnovala, pokušava pomoći drugim zviždačima i bavi se problemom onih koji proživljavaju slično na radnom mjestu. Nejasno joj je kako godinu dana sud u Kutini nije sazvao niti jedno ročište za njen slučaj. Vjeruje da i tu ima političkih pritisaka. Ali kaže da ne odustaje.

Šerifi s one strane zakona: Ovo su lokalni moćnici koji znaju kako izgleda unutrašnjost ćelije
Šerifi s one strane zakona: Ovo su lokalni moćnici koji znaju kako izgleda unutrašnjost ćelije

- Našla sam se u tome da savjetujem druge i da vide da nisu sami. Teško je, ali šutnjom i zatvaranjem očiju na kriminal nećemo ništa postići. Treba stisnuti zube i ne treba se predati. Zalagat ću se zato kroz udrugu Pomak dase zviždačima osigura besplatna pravna pomoć bez imovinskog cenzusa te model za nagradu zviždačima jer ova država mora pokazati da se uistinu želi boriti djelima protiv korupcije– kaže nam Cvrtila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...