Obavijesti

News

Komentari 90

USKOK upao u Inu: 'Češljaju' kako se sve nabavljala nafta

USKOK upao u Inu: 'Češljaju' kako se sve nabavljala nafta
2

USKOK istražuje Inino poslovanje od 2009. do prosinca 2013. godine, dok je MOL upravljao tvrtkom. Postoji sumnja da je nafta kupovana po većoj cijeni od tržišne

VIDEO

USKOK je ušao u hrvatsku naftnu kompaniju. Zbog sumnji na korupciju istražitelji 'češljaju' Inino poslovanje od 2009. do prosinca 2013. godine, doznaje HTV.

Istražuju kako se nabavljala nafta od kada je mađarski MOL počeo upravljati Inom, jer se sumnja da je nafta kupovana po većoj cijeni od tržišne. HTV doznaje kako je USKOK zatražio svu dokumentaciju iz spomenutog razdoblja.

Iz USKOK-a nisu željeli komentirati istragu, a komentara nema niti iz Ine. Neslužbeno se doznaje kako su revizijske tvrtke više puta kontrolirale i da je bilo sve u redu. 

No, ova priča nije novost. Hrvatski predstavnici u Upravi i Nadzornom odboru Ine više su puta upozoravali da ne znaju kako se, od koga i po kojoj cijeni nabavljala nafta.

Inače, Ina je ovih dana dobila nagradu za "Najbolje korporativno upravljanje u Hrvatskoj" koju dodjeljuje World Finance, financijski časopis iz Velike Britanije.

Linić: Ostavimo da tijela progona obave svoj posao

Ministar financija Slavko Linić nije želio komentirati informaciju da Državno odvjetništvo istražuje navodnu Ininu preskupu nabavu nafte od 2009. do kraja 2013. Upitan ima li spoznaja da je bilo nezakonitosti, da se naftom trgovalo pod sumnjivim uvjetima, Linić je odgovorio:

- Ostavimo da to tijela progona odrade. Ono što je uvijek pitanje, zašto nismo sredstva ulagali u razvoj Ine, a to su plinska, naftna polja i rafinerije. Prema tome, svatko će odraditi svoj dio posla - rekao je.

Na upit koliko to može utjecati na priču vezanu uz najavu Mađara da će prodati Inu, Linić je samo rekao da "svatko mora raditi svoj posao", a uvjeren je da DORH-ov postupak neće utjecati na odnose partnera u Ini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...