Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

USKOK je optužio devetoricu, muljali su na uvozu automobila

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv osmero hrvatskih i državljana BiH. Na uvozu automobila državu su oštetili, sumnja se, za više od 6,5 milijuna kuna

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
7 komentara

Osmero hrvatskih i jednog državljana BiH, USKOK sumnjiči za počinjenje kaznenog djela zločinačkog udruženja te kaznenih djela utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja.

Njima se stavlja na teret da su u razdoblju od početka 2015. do siječnja 2018. godine na području Hrvatske i Češke, s ciljem nepripadne zarade trgovinom rabljenim automobilima oštetili državu i to neosnovanim iskazivanjem pretporeza i umanjivanjem obveze uplata dužnih davanja po osnovi poreza na dodanu vrijednost u državni proračun, stoji na stranicama USKOK-a

- Izdavanjem nevjerodostojnih računa za 39 osobnih automobila i neosnovanim iskazivanjem pretporeza i umanjenjem obveze uplata dužnih davanja po osnovi poreza na dodanu vrijednost, Državni proračun Republike Hrvatske oštećen je za 6.599.601,75 kune, navedeno je u priopćenju. 

Na račun prvookrivljenog je uplaćeno i 1,5 milijuna kuna povrata poreza. On je 650 tisuća kuna proslijedio na račun drugog trgovačkog društva. S njega ga je podigao sedmookrivljeni te ga predao natrag prvookrivljenom. 

Na temelju svega, u optužnici je predloženo oduzimanje imovinske koristi stečene inkriminiranim kaznenim djelom od svih okrivljenika, dok je u odnosu na I. okr. predloženo i prošireno oduzimanje imovinske koristi u iznosu od  8,7 milijuna kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Message